Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Koncert i izložba u Kolegijumu Hungarikumu u Beogradu

2021.09.17
14:16
2021.09.17
17:16
Forrás
Pannon RTV
Sinoć je u Kolegijumu Hungarikumu u Beogradu održan koncert kamerne muzike. Na manifestaciji koja je organizovana u okviru Festivala harfe otvorena je i izložba slika.

Ljubitelji muzike koji posećuju Kolegijum Hungarikum u Beogradu mogli su uživati ​​u jedinstvenoj produkciji. Osim harfe, umetnici su na koncertu svirali i violončelo i flautu.

Timea Kovač, Pančevo: "Nekad sam svirala harfu, pa je bilo lepo iskustvo doći ovamo i poslušati koncert. Jako mi se svidelo, bilo je jako dobro. Otići ću kući sa vrlo pozitivnim iskustvima, sigurno."

Pannon RTV/Idei Sándor

Uz koncert otvorena je i izložba beogradske slikarke Marije Puzigaće. Njene slike prikazuju niz portreta koje je napravila prema liku svoje bake: "Htela sam uhvatiti, zarobiti jedan trenutak u vremenu. Ovekovečiti ove trenutke. Slike su spomenici prolaznosti vremena, pa je na njima ovekovečeno određeno vreme. "

Pannon RTV/Idei Sándor

Muzički događaj je ovoga puta u duhu zelenijeg sveta. Na koncertu održanom u Kulturnom centru takođe su hteli promovisati ideju lepše životne sredine.

Pannon RTV/Idei Sándor

Ivana Pavlović, izvođač na harfi: „Promovisali smo ne samo ekološki trenutak lepše okoline, već i bolje međusobne odnose. Uglavnom stavovi prema starijim osobama jer izloženi portreti prikazuju i jednu baku. Kad je reč o izboru muzike koja je izvedena, sam naziv muzičkog dela „Pet nijansi" takođe otkriva ove suptilne nijanse, koje puno znače u životu, ali ih često zaboravljamo."

Pannon RTV/Idei Sándor

Beogradski Festival harfe organizovan je 21. put.

Kolegijum Hungarikum
Beograd
koncert
izložba

Slične vesti

Najnovije

14:55, Frissítve: 16:22

Završeni susreti amaterskih pozorišta

U Sajanu su završeni 25. susreti amaterskih pozorišta Mađara u Vojvodini. Tokom sedmice predstavilo se 10 amaterskih družina, a žiri podelio nagrade. Susrete je MNS proglasio od nacionalnog značaja.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.