Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Koncert na obnovljenim orguljama u subotičkoj Sinagogi

2021.09.14
15:27
2021.09.15
17:11
Forrás
Pannon RTV
Od 19 časova u Sinagogi počinje koncert na obnovljenim orguljama.

Naziv programa je „Od Baha do Cimera, na obnovljenim Vegenštajn orguljama". Sa obnovom instrumenta u potpunosti je završena kompletna rekonstrukcija subotičke Sinagoge. Planove za obnovu orgulja pripremila je Judit Hajduk, dok je graditelj orgulja Tibor Apro povratio život instrumentu. Zoltan Borbelj će svirati na orguljama, a Danilo Šajnović će ga pratiti na električnoj gitari. Osim toga, Čaba Paško kao dirigent vodiće jedan prigodni gudački orkestar.

Koncert je organizovala Fondacija subotička Sinagoga. Obnovu orgulja pomogla je mađarska Vlada, uz koordinaciju Mađarskog nacionalnog saveta.

Koncert će uživo prenositi Subotički mađarski radio, dok Televizija Panon pravi snimak koncerta koji će biti na programu sutra nakon dnevnika u 20 časova.

Sinagoga
Subotica
orgulja
koncert
obnovljen
Subotički mađarski radio
Televizija Panon

Slične vesti

Najnovije

14:55, Frissítve: 16:22

Završeni susreti amaterskih pozorišta

U Sajanu su završeni 25. susreti amaterskih pozorišta Mađara u Vojvodini. Tokom sedmice predstavilo se 10 amaterskih družina, a žiri podelio nagrade. Susrete je MNS proglasio od nacionalnog značaja.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.