Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Koncert profesora muzike u Subotici

2019-11-09
14:15
Forrás
Pannon RTV
Povodom Dana pedagoga sinoć su u Velikoj većnici Gradske kuće održali koncert nastavnici muzike subotičke Muzičke škole.

Koncert nastavnika muzike u subotičkoj Muzičkoj školi  u Velikoj većnici Gradske kuće otpočeo je poletno i vrlo živahno. Tamaš Kiš, nastavnik violine kaže da pripreme nisu bile jednostavne: „Mesec i po dana se pripremamo, nezavisno od toga ko u kojem sastavu, ko u kojoj grupi nastupa ili je solista. Pripreme su se odvijale kroz probe. Ja lično nastupam u dva sastava, kao solista sviram jednu kompoziciju, kao i u jednom klavirskom sekstetu, gde nastupa nas šestoro. Malo je teže bilo okupiti šestoro ljudi, ali je na kraju uspelo."

Koncert nije želeo samo da ponudi zabavu i opuštanje. Prema rečima direktorice Muzičke škole ovo je prilika i da učenici vide kako treba izgledati i ponašati se na sceni. Direktorica Dragana Nikolić dodaje: „Ovaj dan je važan jer je Dan pedagoga, i mi ovaj koncert poklanjamo svim predagozima u gradu. Pozvali smo nastavnike iz svih škola, i osnovnih i srednjih. Sve koji rade u prosveti."

Uz dela klasične muzike na koncertu su izvedene i narodne melodije i poznate zabavne pesme.

koncert
profesori
Muzička škola

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Protekle noći uhapšeni ilegalni migranti

Policija je u četiri odvojene grupe, u noći između subote i nedelje, u županijama Bač-Kiskun i Čongrad, uhapsila 36 ilegalnih imigranata, navode u policijama dve županije.