Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Konkurs za poljoprivredne proizvođače u Kanjiži

2022.05.25
17:28
2022.05.25
18:51
Forrás
Pannon RTV
Poljoprivredni proizvođači, registrovani na teritoriji opštine Kanjiža, mogu konkurisati u šest oblasti poljoprivrede.

U okviru programa Budžetskog fonda za poljoprivredu i ruralni razvoj opštine Kanjiža, zainteresovani ove godine mogu konkurisati za sredstva za veštačko osemenjavanje goveda, kupovinu kvalitetnih životinja, nabavku mašina i opreme za navodnjavanje, podršku organskoj poljoprivredi, troškove transporta uginulih životinja i za lekove koji se koriste u pčelarstvu.

Zoltan Vaš, član Opštinskog veća zadužen za poljoprivredu: „Naša dva velika konkursa odnose se na nabavku kvalitetnih priplodnih životinja i za podršku navodnjavanju. To je konkursna konstrukcija gde svi oni koji realizuju svoju investiciju, od raspisivanja konkursa do sada, imaju prednost, i ako prijave budu odgovarajuće, kada vidimo da je taj određeni broj prijava već stigao, u odnosu na to koliko sredstava imamo, onda ćemo videti da li su te prijave relevantne, dakle da li mogu da se podrže. Ako je tako, onda to ranije možemo završiti. Tu su i naša četiri manja konkursa, rok za prijavu na njih je 15. novembar."

Kanjiža
konkurs
poljoprivreda

Najnovije

16:18, Frissítve: 20:20

FK Vinogradar iz Hajdukova slavi 75 godina

FK Vinogradar iz Hajdukova slavi 75. godišnjicu. Povodom ovog jubileja predat je na korišćenje novi teren sa veštačkom travom i sistem za navodnjavanje glavnog terena. Klub je za sve zainteresovane organizovao porodični dan i prijateljsku utakmicu.

Najčitanije

Tradicionalna trka magaraca u Svetićevu

U Svetićevu u opštini Bačka Topola je održana trka magaraca. Ovaj događaj je bio obogaćen s nekoliko propratnih programa, kulinarskim takmičenjima, takmičenju u obaranju ruku u ženskoj i muškoj kategoriji i takmičenju u ispijanju piva.