Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Konkurs za zamenu stolarije, izolaciju i kupovinu kotlova ili sunčanih kolektora

2022.03.14
14:59
2022.03.15
21:38
Forrás
Pannon RTV
Devet lokalnih samouprava severne Vojvodine omogućiće građanima da konkurišu za subvencije za podizanje energetske efikasnosti svojih zgrada, porodičnih kuća ili stanova.

Kanjiža, Čoka, Senta, Ada, Mali Iđoš, Bačka Topola, Subotica, Bečej i Novi Kneževac su uz podršku ministarstva u ove svrhe zajednički obezbedili više od 90 miliona dinara.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Opština Čoka je po prvi put učestvovala u ovom programu i potisko mesto sada ima na raspolaganju četiri miliona dinara.

„Na osnovu državne uredbe o nivou razvijenosti, opština Čoka je svrstana u treću kategoriju, dakle spada u red nerazvijenih opština, i to je bio jedan od kriterijuma prilikom raspisivanja konkursa, tako da smo od države dobili u celini traženu sumu" kaže Tibor Olaj, predsednik Skupštine opštine.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Rudolf Cegledi, predsednik opštine Senta pozitivnom je ocenio ovu konkursnu mogućnost. Lokalna samouprava je i prošle godine učestvovala u programu i iskustvo je pokazalo da je postojala velika potreba za ovom vrstom subvencija. Tokom prošle godine uspeli su da podrže 60 porodica.

„Ono što je važno je to što je prošle godine utvrđeno, da bi dobro bilo kada bi ovaj konkurs tekao kontinuirano nekoliko narednih godina, i izgleda da se to i ostvarilo da i ove godine imamo konkurs."

Pannon RTV/Apczi Jenő

Kanjiža je dobila pet miliona za sufinansiranje energetske efikasnosti za stambene zgrade, porodične kuće i stanove. Iz opštinskog budžeta isti iznos biće izdvojen za ove namene. Na taj način ove godine u Kanjiži i pripadajućim naseljima za podizanje energetske efikasnosti biće namenjeno ukupno 10 miliona dinara.

„Građani mogu od lokalne samouprave da dobiju nepovratnu podršku u maksimalnom iznosu od 50 odsto, što znači da građani u ovu investiciju treba da ulože najmanje 50 odsto iznosa" kaže Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža.

Na konkurs se može prijaviti u narednih mesec i po do dva meseca. Konkurisati se može za zamenu prozora, izolaciju kuća, kupovinu različitih grejnih kazana ili ćelija za sunčane panele.

stolarija
konkurs
Kanjiža
Čoka
Senta
Robert Fejstamer
Rudolf Cegledi

Najnovije

13:02

„S nama je okrugao svet”

U nedelju uveče u Kanjiži je održan svečani program povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom. U okviru manifestacije pod nazivom „„S nama je okrugao svet”, nastupilo je više od 120 mladih iz opštine.

Najčitanije

Nova akcija policije u Horgošu

U okviru policijske akcije u potpunosti su ispražnjena dva najveća migrantska kampa koja su se nalazila na obodu naselja. Šatori su srušeni, a nagomilano smeće uklonjeno.

Sa nekoliko „klikova“ do pomoći od 5.000 dinara

Mladi Srbije od danas mogu da se prijave za pomoć od pet hiljada dinara. Kao i u prethodnim slučajevima, prijavu mladi između 16 i 29 godina mogu da potraže na stranici Uprave za trezor i sa nekoliko „klikova“ da budu među podnosiocima zahteva.