Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Konstituisan novi saziv parlamenta Srbije

2022.08.01
14:49
2022.08.01
17:27
Forrás
Pannon RTV
Nakon gotovo puna četiri meseca od prevremenih parlamentarnih izbora, konstituisan je novi saziv Skupštine Srbije.

Na zasedanju u ponedeljak poslanici su položili zakletvu, a sutra će biti izabrani predsednik Skupštine i njegovi zamenici.

Pannon RTV/Idei Sándor

U parlament Srbije ušlo je 12 lista, među njima i Savez vojvođanskih Mađara sa pet poslanika. To znači da će SVM moći da formira svoju samostalnu poslaničku grupu. Dr Balint Pastor, šef poslaničke frakcije SVM-a u republičkom parlamentu ukazao je: nikada do sada u parlamentu nije bilo ovoliko frakcija i prema njegovim rečima „u ovom moru treba ostvariti interese Mađara". Kako je naveo: kada je reč o ostvarivanju interesa u Beogradu partija će u prvi plan isticati teme koje su važne za vojvođansko mađarstvo, razvoj lokalnih samouprava, te borbu protiv migracija.

Srbija
parlament
Savez vojvođanskih Mađara

Najnovije

13:46, Frissítve: 18:45

Velike grupe migranata

Grupe migranata nalaze se u skoro svakom delu Subotice. Ilegalni migranti se u velikim grupana nalaze ne samo na šumskom delu već i u centru i prigradskom delu.

Najčitanije

Nova pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Ponovo se desila pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici kod Subotice. I ovaj put su avganistanski trgovci ljudima otvorili vatru - rekli su našem novinaru na licu mesta ilegalni migranti koji su u grupi pobegli iz šume.