Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Korisno je čitati!

2023.06.02
12:34
2023.06.02
16:52
Forrás
Pannon RTV
Na Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici je tokom prepodneva stiglo 120 dece, kako bi učestvovali na takmičenju „Korisno je čitati!“, u kojem su učenici od prvog do četvrtog razreda odmerili svoje znanje iz čitanja.

Na takmičenje su se prijavili učenici iz cele Vojvodine. Pokrovitelj programa je Štamparija „Forum“, pa će tako najbolji moći, da kao nagradu, ponesu knjige kući. Cilj manifestacije je da se podstakne navika čitanja među decom nižih razreda.  

Žombor Bata, predsednik Studentske organizacije, Učiteljski fakulteta na mađarskom nastavnom jeziku: „To je svet snova, zemlja čuda koju čitanje otvara, zato je tema pojedinačno odabranih tekstova bio san. Prošle godine je tema bila sama čarolija, pa je ovo posebno zanimljivo malim grupama, a ovakvim temama želimo da poručimo mališanima da ih čitanje može odvesti u neki drugi svet i da se mogu povezati sa njim. Ja uglavnom zato volim da čitam i zato želim da podstaknem mlađe na čitanje, kako bi mogli da dožive stvari, a ne samo sa onim argumentom koji učitelji obično ističu, a to je razvoj vokabulara. Naravno, i to je važno, ali za mene je suština u tome da budem čovek."

Korisno je čitati!
Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku
Žombor Bata

Najnovije

11:51, Frissítve: 16:59

Dani Debeljače

Ovog vikenda se održavaju “Dani Debeljače” u ovom južnobanatskom naselju. Članovi Mađarskog kulturno-umetničkog centra Debeljača u petak su u centru sela delili tradicionalni fontoš (važan) kolač, a potom su održali bogat kulturni program.
09:49, Frissítve: 16:09

U Beogradu kvadrat stana više od 3000 evra

Tržište nekretnina u Beogradu se naizgled stabilizuje, cene ne rastu, ali ni ne padaju. U glavnom gradu Srbije su najskuplji stanovi u centru, a najjeftiniji na periferiji. Drugačija je situacija kada su u pitanju zakupnine.

Najčitanije

Osvećenje berbe u Horgošu

Osvećena je berba u Horgošu u crkvi Snežne Gospe. Manifestacija je jedan od nastarijih i sa najvećom tradicijom od pratećih programa Berbanskih dana.