Ugrás a tartalomra
Panon RTV

Kornelije Kovač posetio Panon RTV

2020.07.12
17:23
2020.07.12
17:39
Forrás
Panon RTV
Rođen je u Nišu, jedno vreme je živeo u Subotici, zbog toga je za Kornelija Kovača dolazak na sever Bačke u stvari povratak kući.

Za popularnog kompozitora vezuju se mnoge poznate melodije. Njegova prva poseta našoj medijskoj kući vodila je pravo do klavira. I danas svakodnevno sedne za instrument kako bi svirao. To mu je duševno ispunjenje – kaže.

Roditelji su mu se 1946-te godine doselili u Suboticu. Ovde je imao prve muzičke doživljaje. Ni mađarski jezik nije zaboravio.

„Kasnije sam otišao za Beograd i Sarajevo. Da nešto naučim. Učio sam da sviram, da komponujem."

Panon RTV

Beograd je ovekovečio u poznatoj melodiji „April u Beogradu" koju je izvodio Zdravko Čolić. Od tada pesma je postala jedna od nezvaničnih himni Beograda.

„Savladao sam komponovanje, tehnike orkestracije, kako za male tako i velike orkestre. Sve ono što je povezano sa muzikom i komponovanjem. Zahvalan sam što sam živeo u tom vremenu, i ovde u Subotici."

Kornelije Kovač je obećao da će ubrzo ponovo doći u Suboticu. Na Subotičkom mađarskom radiju uskoro ćete biti u prilici da čujete poduži intervju sa njim. Do tada sve pozdravlja.

Kornelije Kovač
Pannon RTV
posetio
muzičar

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

U Bačkoj Topoli održan prvi ovogodišnji vašar

Od 9.decembra, i uvođenja vanrednog stanja, u ovom bačkom mestu nije održan ovaj popularan vašar. Nakon ukidanja vanrednog stanja, vašar, koji se tradicionalno održava svake druge nedelje u mesecu, sada je ponovo održan.