Ugrás a tartalomra
MTI/Vajda János

Koronavirus Mađarska: broj zaraženih veći za 4.136 slučajeva, preminulo 165 pacijenata

2020.12.02
16:38
2020.12.02
16:43
Forrás
Pannon RTV
U Mađarskoj je aktivno zaraženo preko 150 hiljada osoba.

U Mađarskoj je preminulo 165, većinom starijih, hroničnih bolesnika, dok je kod novih 4.136 osoba iskazano prisustvo koronavirusa – objavljeno je u sredu na stranici koronavirus.gov.hu.

U Mađarskoj je do sada potvrđeno 225.209 slučajeva zaraze. Preminula su ukupno 5.142 pacijenta, a izlečeno je 65.888 osoba.

Aktivno je zaraženo 154.179 obolelih, od kojih je jedna petina iz Budimpešte. Na bolničkom lečenju je 7.732 pacijenata, od kojih je 649 na respiratoru.

U obaveznom karantinu je 44.318 građana, dok je do sada obavljeno 1.850.230 testiranja.

Dr Ceclilija Miler je na konferenciji za medije kriznog štaba zamolila građane da obrate više pažnje i da se što manji broj njih zarazi jer su radnici u zdravstvu već umorni. Dodala je, ko je preležao koronavirus u narednih pola godine zaštićen je od novog zaražavanja.

„Dobro znamo da su ovi kapaciteti, u čitavom svetu, u Evropi i Mađarskoj upravo zdravstveni radnici oni na koje pada najveći teret. Mi imamo kreveta, imamo respiratore, imamo i izuzetne stručnjake, ali oni su sada već umorni. Ono što možemo još da učinimo je da se manje zaražavamo, da nam je manje potrebno bolničko lečenje. U tom interesu, potrebno je sve učiniti" rekla je dr Cecilija Miler, glavni zdravstveni inspektor Mađarske.

Mađarska
koronavirus
zaraženi
pandemija
epidemija
pacijent

Najnovije

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.