Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dimitrije Nikolić

Koronavirus Srbija: 57 preminulih, 6.903 novozaraženih

2020.12.05
16:01
Forrás
Pannon RTV
U odnosu na petak, manji je broj novozaraženih kao i preminulih usled posledica zaraze korona virusom, međutim, širom zemlje obavljeno je i manje testiranja.

Od 18.232 uzorka testiranja, kod 6.903 iskazan je pozitivan rezultat. Od posledica zaraze u poslednjih 24 časa preminulo je 57 pacijenata, i od početka epidemije do sada je preminula 1.891 osoba. Tako je zvanično stopa smrtnosti 0.88 odsto. Međutim, porastao je broj pacijenata koji su u teškom stanju, na respiratoru je 279 osoba. Preopterećenost zdravstvenog sistema pokazuje i podatak da je trenutno na bolničkom lečenju gotovo osam hiljada zaraženih.

U proteklom danu i dalje je najviše zaraženih u Beogradu, gde je registrovano 1.806 novih slučajeva, nadalje je po broju zaraženih Novi Sad, sa 454 slučaja, i sledi Kragujevac sa 271 zaraženom osobom. U Subotici je tokom jednog dana registrovano 118 novih slučajeva, a u Zrenjaninu 133.

korona
virus
Srbija
bolnica
novozaražen

Najnovije

14:02, Frissítve: 16:33

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn
13:09, Frissítve: 16:24

Smotra narodne muzike i folklora u Pančevu

U Pančevu je održana Gradska smotra muzičkih i folklornih udruženja. U velikoj sali Kulturnog centra je svoj program brojnoj publici, koja se okupila u lepom broju, prikazalo deset udruženja, domova kulture i školskih amaterskih grupa.
12:31

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.