Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Kuglaško takmičenje u Debeljači

2020-01-21
15:27
2020-01-21
17:25
Forrás
Pannon RTV
Tradicionalne radničke igre u kuglanju i ove godine je organizovao Kuglaški klub „Spartak" u Debeljači.

Kuglaški klub „Spartak" koji ima slavnu prošlost jer je svojevremeno dao i svetskog prvaka, danas se bori za opstanak.

Julijana Šike je sa porodicom došla na takmičenje. Zajedno sa prijateljima su napravili ekipu koju su nazvali „Fair play". „To je naše društvo. Tri porodice, koje se veoma dugo druže i jedno veče smo seli i odlučili da krenemo na kuglanje. Tako smo redovno počeli da dolazimo na treninge, svi smo zavoleli ovaj sport, tako da želimo da nastavimo i u budućnosti" kaže Julijana Šike, Debeljača.

Radničke igre započete 1958. godine i dalje organizuju svake godine. Kao što je to uobičajeno, januar je mesec kuglanja. Nakon takmičenja ekipa, biće i pojedinačnih odmeravanja. Ove godine na igrama učestvuje sedam ekipa. Prema rečima Tamaša Dečova, predsednika Kuglaškog kluba „Spartak" teško je održati klub, obnavljanje članstva bi im dobrodošlo.

„Svake godine nas obraduje da se jedno ili dvoje mladih priključi radničkim igrama. Na žalost, toliko se smanjilo selo, odnosno stanovništvo, da se radujemo svakom članu koji otvori vrata kuglane. Ove godine imamo dva nova mlada člana sa kojima se bavimo. Svake godine moramo da brinemo o obnavljanju, jer ova sportska grana je pred izumiranjem" kaže Tamaš Dečov, predsednik Kuglaškog kluba „Spartak", Debeljača.

Radničke igre koje traju mesec dana završavaju se proglašenjem pobednika uz živu muziku i večeru.

Debeljača
kuglanje

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Prisustvo migranata izaziva strah u Kanjiži

U Kanjiži je održan građanski forum u vezi sa migrantskom krizom. Meštani su razgovarali sa čelnim ljudima opštine i tom prilikom su sa njima podelili svoju zabrinutost zbog prisustva migranta.

Nastavlja se prolećno vreme

Padavine se na našem prostoru očekuju tek u prvoj polovini sledeće nedelje, navodi se u prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.