Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Kulinarski užitak na obali Tise u Adi

2021.07.04
16:28
2021.07.04
17:57
Forrás
Pannon RTV
Na takmičenju u kuvanju goveđeg gulaša, održanom povodom Dana opštine, 60 ekipa je imalo želju da svojim kuvanjem očara žiri.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Obala reke Tise u Adi bila je puna već u pre podnevnim časovima. Gulaš je jedno od omiljenih mađarskih jela, a dobar recept je prisutan u svakom domaćinstvu. U čemu je tajna gulaša iz Ade?

Gelert Antal, učesnik: „Kod gulaša iz Ade su to pre svega ukusi sa kojima kuvamo. Prisustvujemo ovom događaju već nekoliko godina, i naravno važni su zajedništvo, prijateljstvo, ples i muzika. Sve to što nas drži zajedno na Danima Ade."

Jela, jedno ukusnije od drugog, kuvala su se u kotlićima, a u međuvremenu je svaka ekipa odvojila vreme i za druženje.

Atila Zaj, učesnik: „Na takmičenju učestvujemo peti put i obično završimo sa medaljom. Atmosfera je odlična, tu su mi prijatelji, porodica moga mlađeg brata, mama, tata, tako da je sve super."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Organizatori su se i ove godine učinili sve da se ljudi koji žive u opštini osećaju prijatno i da na adekvatan način proslave dan tog mesta. Tokom trodnevne manifestacije u subotu je sve bilo posvećeno kulturnim programima, dok je u nedelju u prvom planu bilo slavlje i kulinarski užitak.

Kornel Ulijan, glavni organizator: „Poslednji događaj u čitavom nizu manifestacija u okviru Dana Ade je već više od 10 godina takmičenje u kuvanju goveđeg gulaša, na koji se i ove godine prijavio veliki broj, više od 60 ekipa koji za nas pripremaju goveđi gulaš. Sve to će ocenjivati stručni žiri, a na kraju ćemo se ekipama na učešću zahvaliti dodelom pehara i medalja, a među učesnicima će biti izvučena i jedna osoba koja će dobiti bicikl."

Na takmičenje u kuvanju nisu došle samo ekipe sa lokala, već i nekoliko ekipa iz okolnih naselja.

obala
Tisa
Ada
Dan opštine
takmičenje
kuvanje
goveđi gulaš

Slične vesti

Najnovije

16:36, Frissítve: 16:42

Ko je najbolji seljak u Molu?

Nakon prinudne pauze prošle godine, ponovo je održana Seoska olimpijada i takmičenje u kuvanju u Molu, kojia se među stanovnicima i poljoprivrednicima Potisja već smatra tradicionalnom manifestacijom.

Najčitanije

Čuvajmo ptice! – edukacija za predškolce

Udruženje „Zelentarka" iz Mola pokrenulo je edukaciju o zaštiti ptica. Posetiće svako obdanište u opštini Ada i predavanjima skrenuti pažnju na očuvanje životinjskog i posebno ptičjeg sveta.