Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kupalište u Pačiru izmenilo radno vreme

2019.08.04
12:30
2019.08.05
20:46
Forrás
Pannon RTV
Svakog dana od 10 do 19.30 očekuju posetioce. Lekovita voda bogata mineralima privlači kupače iz okoline, ali i sa druge strane granice.

Uprkos promenljivom vremenu već u prepodnevnim časovima stižu kupači na jezero u Pačiru. Jezero ima stalnu temperaturu zahvaljujući termalnom izvoru, a kupačima je na raspolaganju unutrašnji, natkriveni deo. Mnogi od posetilaca su stalni gosti. Ferenc Habram sa suprugom dolazi svakog meseca na pačirsko kupalište. „Bili smo i ove zime kada je otvoreno. Veoma je prijatno, dobra je atmosfera i dopada nam se." Deca uživaju u ljubičastoj, toploj vodi. Bence Rokolja došao je iz mađarskog mesta Tazla, i kaže da se iskupaju i dobro osećaju.

Slana, mineralnima bogata lekovita voda kupališta u Pačiru privlači i turiste iz Mađarske. „Voda sama je lekovita, deca slobodno mogu da se kupaju, a jako je dobra za reumatske bolove mog oca, tako  da svima mogu samo da preporučim" kaže Regina Rokolja, Tazla, Mađarska.

Pannon RTV

Ležaljke i suncobrani su besplatni, a u kuhinji kupališta mogu se kupiti langoši i drugi specijaliteti, pića i sladoledi.

U letnjim mesecima svakog dana u nedelji kupalište u Pačiru otvoreno je od 10 časova. „Kako odmiče leto, skratili smo radno vreme i sada je otvoreno uveče do pola osam, a u slučaju lošeg vremena moguće je kupanje u zatvorenom delu po istoj ceni. Dakle, za ulaznicu od 300 dinara mogu da koriste spoljašnje jezero, ili unutrašnje bazene" kaže Endre Husak, direktor, Pačir.

Ulaz je besplatan za decu do četiri godine starosti, deca do 14 godina plaćaju 200 dinara. Porodična ulaznica u slučaju jednog deteta je 600 dinara, a sa dvoje dece je 800 dinara. Popodne od 17.30  može se dobiti ulaznica sa popustom i staje 150 dinara.

Pačir
kupalište
lekovita voda
minerali

Najnovije

Najčitanije

U sudaru u Kanjiži izgoreo automobil

Saobraćajna nezgoda dogodila se danas prepodne u Kanjiži. Jedno vozilo je zahvatio požar, a drugo je sletelo u jarak. Za sada nema informacija o povređenima.