Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Lanino stanje se značajno popravilo, ali tamni oblaci još su tu

2021.07.26
18:24
Forrás
Pannon RTV
Mada je Vojvođanska humanitarna grupa za licitaciju formirana zbog Olivera Pal Gajodija, grupa nije prestala sa radom nakon što je prikupljen novac za lečenje bajmočkog dečaka.

Do sada su pomogli brojnoj deci i odraslima. Još jedna mala devojčica iz Srbije obolela od SMA zahvalna je ovoj grupi. Zahvaljujući delom i angažovanju Vojvođanske humanitarne grupe za licitaciju Lana se leči u Dečijoj bolnici „Betešda" u Budimpešti.

Lana Jovanović je početkom juna stigla iz Sjedinjenih Američkih Država za Budimpeštu. Od tada je na terapiji koju sprovde saradnici Dečije bolnice „Betešda" i stanje devojčice značajno se popravilo u proteklih mesec i po dana.

Pannon RTV

Više nema potrebe da leži u bolnici, ali sedmično više puta odlaze na fizioterapiju i kontrole.

„Lana je odlično. Jako se oporavila, jako joj je prijalo to što smo došli ovamo. Trenutno se hrani preko pumpe, to je još dobro, ali nadamo se da će uskoro i to da se promeni, da će početi da se hrani preko šprica. Lepo napreduje. Fizikalne terapije, evo upravo imamo ovde tri puta nedeljno, tako da popravila se skroz od kad smo došli ovde" kaže Dimitrije Jovanović, Lanin otac.

Pannon RTV

Stanje devojčice značajno se poboljšalo u proteklom periodu, i to je ogromno olakšanje i radost za roditelje. Međutim, tamni oblaci i dalje stoje iznad njihovih glava, jer je potrebno da isplate lečenje u Americi.

„Dobili smo konačno račun iz Amerike, to je 480 hiljada dolara, dakle gotovo pola miliona dolara. To su astronomske cifre za nas obične ljude. Ali šta da radimo, dobro je što smo na vreme pobegli odatle, jer bi nas svaki naredni dan koštao 20 hiljada dolara" kaže Dimitrije Jovanović, Lanin otac.

Nedostaje im još 240 hiljada dolara da bi isplatili troškove lečenja u SAD. Oni koji bi želeli da im pomognu između ostalog mogu to da učine i preko Vojvođanske humanitarne grupe za licitaciju.

Vojvođanska humanitarna grupa za licitaciju
Dimitrije Jovanović

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.