Ugrás a tartalomra
europa.eu

Laslo Tročanji: Brisel zamrzava proširenje na Balkanu

2019-10-20
20:53
2019-10-20
21:01
Forrás
MTI
Brisel zamrzava proširenje na Balkan, i ukoliko zakasne sa integracijom, drugi centri moći obezbediće sebi uticaj na prostoru – piše Laslo Tročanji.

Na stranicama magyarnemzet.hu (mađarska nacija) poslanik Evropskog parlamenta zabeležio je da članice Evropske unije nisu uspele da se saglase oko započinjanja pristupnih pregovora za Albaniju i Severnu Makedoniju. Tročanji se osvrnuo i na pristupanje Srbije i Crne Gore Evropskoj uniji. Smatra da su ove dve države najbliže članstvu u Evropskoj uniji, zbog toga sa njima treba ubrzati pregovore.

EU je zajednica koja odašilje svoje vrednosti u svetu i odgovornost Unije se u prvom redu očitava u odnosu na susedne države – ukazao je Tročanji. Dodao je da EU ne može biti kredibilna ukoliko njeni susedi moraju svakodnevno da se bore  sa siromaštvom, sa nejednakošću, organizovanim kriminalom ili pritiskom migracije. Da bi Unija bila snažna i zadržala moć privlačenja, potrebno je i da njeni susedi budu stabilni i bezbedni – zaključio je poslanik Evropskog parlamenta.

Laslo Tročanji

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Kuda dalje posle osnovne škole?

U Osnovnoj školi Moša Pijade u Debeljači je 14 osmaka završilo osnovno obrazovanje u odeljenju na mađarskom nastavnom jeziku.