Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Legalizacija javnih objekata u Senti i Subotici

2019-06-27
08:24
Forrás
Pannon RTV
Zahvaljujući projektu koji pomaže EU rešiće se status stotinjak objekata u Senti i Subotici.

Subotica i Senta nastoje da reše problem legalizacije nekretnina u javnoj svojini. U okviru programa "Eksčendž 5" predviđena je legalizacija 98 objekata tokom 18 meseci. Neki od ovih objekata su zdravstvene, kulturalne, obrazovne zgrade. Cilj je da one pređu u vlasništvo lokalne samouprave. Gradski menadžer Zagorka Panić kaže da su ti objekti sada u ruševnom stanju i da je cilj da se kasnije mogu obnoviti. Član opštinskog veća Sente zadužen za privredu Viktor Varga kaže da žele da žele da naprave legalizaciju dvadeset objekata, dvadeset etažiranje a osam da izbrišu iz evidencije.

Ukupna vrednost ovog projekta je 240 hiljada evra, od čega Evropska unija obezbeđuje 181 hiljadu, a ostatak lokalne samouprave. Uvodnu konferenciju pozdravio je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Subotica
Senta

Slične vesti

Najnovije

09:20, Frissítve: 09:25

Koliko je zdrava bebi hrana?

U hrani za bebe sadržaj šećera je previsok – oglasila se Svetska zdravstvena organizacija. SZO je zbog toga ne preporučuje bebama mlađim od šest meseci.

Najčitanije

Devojka iz Horgoša je lepotica štranda

Po oceni žirija Noemi Sabo ponela je krunu Mis štranda dnevnog lista „Mađar so". Ona će predstavljati Vojvodinu na izboru za najlepšu Mađaricu na svetu.

Deponija kod Bikova reciklira sav otpad

Subotica je danas bila domaćin kampanje “EU zeleni dan”. Tim povodom je delegacija EU sa predstavnicima Ministarstva zaštite životne sredine Srbije obišla Regionalnu deponiju kod Bikova.