Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Lepe frizure za humani cilj

2022.06.28
12:57
2022.06.28
19:25
Forrás
Pannon RTV
U Senti je organizovano humanitarno šišanje. Organizatori su prikupljali pomoć za „Beba-mama" klub u Senti koji u naselju obavlja humanitarne aktivnosti.

Dvorište jednog senćanskog frizera bilo je ispunjeno dečijom grajom. U humanitarnoj akciji, uz učešće volontera deca su dobila nove frizurice. Dok su šišali dečake i pleli pletenice devojčicama, mališani koji su čekali na red vreme su provodili u igri. Poznati lokalni frizer Robert Tot je među prvima ponudio pomoć Klubu „Beba-mama"-

„Veoma mnogo njih se prijavilo. Ovo nam je prva ovakva aktivnost i iznenađujuće mnogo ih se prijavilo. Od kako je počelo, neprestano se odvija posao. Nije određen iznos, svako daje onoliko koliko i sam oseća" kaže Robert Tot, frizer, Senta.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Za Klub „Beba-mama" u Senti od početka je veliki problem predstavljalo obezbeđivanje lokacije gde će se programi odvijati. Uz brzu pomoć lokalne samouprave već imaju svoje prostorije. Ipak, njihova obnova je skupa i zbog toga traže pomoć onih koji ih podržavaju.

„Neverovatno je okupljanje. Podržala su nas privatna lica, firme, javne ličnosti. Za ovu namenu na društvenim mrežama smo formirali jednu grupu na koju stavljamo na licitaciju različite ponude, proizvode i usluge i tako prikupljeni novac u punom iznosu biće usmeren na poslove obnove. Ovu grupu podržava više od hiljadu članovu. Osim toga planirali smo i organizovali predavanja na različite teme, obuke, gde učesnici dobrovoljnim prilozima mogu da doprinesu projektu" kaže Edina Tomić, rukovodilac Kluba „Beba-mama" u Senti.

Kako bi se što pre prikupilo nedostajućih blizu 1,5 miliona dinara potrebnih obnovu i kako bi radovi počeli već tokom leta, među planovima za humanitarne akcije je i odžravanje jedne retro večeri – saznajemo od Edine Tomić Birkaš.

frizura
Senta
„Beba-mama" klub

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Eko park i igralište za mlade!

Kanjiža je bogatija za jedno novo igralište i društveni prostor. Staro igralište u Mostarskoj ulici je naime u potpunosti transformisano, dodati su novi elementi.