Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Letnja žega – oprez i na bazenu!

2021.06.29
20:04
Forrás
Pannon RTV
U Srbiji je na snazi narandžasti alarm, Hidrometeorološki zavod je izdao upozorenje na sutrašnje temperature 32-36 Celzijusa.

Imajući u vidu žegu i upozorenje Hidrometeorološkog zavoda sutrašnje temperature 32-36 Celzijusa stručnjaci kažu da valja izbegavati sunce koliko je to moguće, biti u hladu i piti što više tečnosti. Mnogi po ovom vremenu idu na plažu, te je važan oprez. Danas su mnogi Subotičani u podnevnim satima otišli na bazen u Dudovoj šumi radi kupanja zbog topline.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Dr Margit Pajor kaže da je i na bazenu važno biti obazriv. Vodeća lekarka kanjiške hitne pomoći objašnjava da da je najvažnije da se ne skače iznenada u hladnu vodu, već da postepeno umačemo telo:

"Na vrelo sunce valja oprezno izaći. Telo treba stalno kvasiti. Naravno valja koristiti ulje za sunce, zaštitno mleko za telo kako bu UV raci što manje štetili koži. Jako, jako važno je da ako idemo u vodu ne skočimo iznenada toplog tela, već polako, postepeno rashladimo organizam, noge, ruke, pa lice" – kaže lekarka i dodaje da svi koji mogu izbegavaju sunce, a oni koji moraju da borave na toplom da stave nešto na glavu, često je vlaže da se glava ne pregreje. Prema rečima ovog stručnjaka, važno je i da pijemo dovoljno tečnosti i unosimo minerale.

leto
bazen

Najnovije

16:01, Frissítve: 17:03

Uspešnih preduzetnika ima i u malim naseljima

Investicija u firmi „MetalCorp“ u Staroj Moravici, realizovana u okviru podrške Fondacije Prosperitati za srednja i velika preduzeća od izuzetnog značaja, predata je na upotrebu. Preduzeće je 2017. i 2019. godine uspešno konkurisalo kod Fondacije.

Najčitanije