Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Letnji kamp na Horgošu

2020-07-11
18:23
2020-07-11
18:30
Forrás
Pannon RTV
Deca koja su poslednjih nekoliko dana provela u horgoškom Lovačkom domu, mogla su se oprobati u raznim igrama veština, radionicama i mnogim drugim programima koji su za njih organizovani pripremili.

Udruženje velikih porodica “Gnezdo” iz Horgoša organizovalo je letnji kamp za najmlađe.

Dečji kamp je otvoren u ponedeljak sa učešćem 69 dece, a pored mališana iz velikih porodica bilo je i drugih. I stariji i mlađi podjednako su uživali u dobrom društvu i lepom vremenu.

U kampu su učestvovala deca od 5 do 15 godina. Za Alena Hužvara iz Horgoša najzanimljivije je bilo pripremanje spostvene predstave: “Najviše mi se dopala priprema predstave. Danas ćemo imati predstavu gde će svako predstaviti svoju kreativnu ideju. Ja ću sa članovima svog tima predstaviti kamp.”

Sofia Bese iz Velikog Radanovca je sama stigla u kamp, ali ubrzo je pronašla prijatelje sa kojima je uživala u kreativnim zadacima: “Osećam se veoma dobro. Stekla sam prijatelje i svi su jako ljubazni.”

Pored časova ručnih radova, deca su mogla da se oprobaju i u streličarstvu i raznim igrama veština.

Eržebet Čikoš, organizatorka: “Ovde su deca, koja na žalost nemaju mogućnost da otputuju negde po svetu. Ovde što im možemo pružiti jeste složnost, ljubav i pokušavamo da ih upoznamo sa stvarima sa kojima u gradu nemaju prilike da se susreću.”

Za zatvaranje kampa deca će izvesti predstave koje su spremala. Već tokom prepodneva vladalo je veliko uzbuđenje pred premijeru. Pored ovoga mnogi od njih željno iščekuju igru svet duhova.

Horgoš
kamp

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Nevreme u Subotici

Nešto pre 20 časova Suboticu je zahvatilo nevreme. U jednoj mesnoj zajednici pala je veća količina grada.