Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Kriszatián

Letnji univerzitet pravnika u Oromu

2019-08-12
10:32
2019-08-12
16:12
Forrás
Pannon RTV
Tokom četiri dana biće reči o pobuni u zatvorima, pravu na uptorebu jezika, kao i pravima nacionalnih manjina. Organizatori pripremaju i promocije knjiga.

Prvi Letnji univerzitet u organizaciji Kluba vojvođanskih mađarskih pravnika okupio je 20 učesnika. Noemi Banči je student Pravnog fakulteta na novosadskom Univerzitetu. Mlada studentkinja smatra da je program veoma raznovrstan, nju najviše interesuju teme iz oblasti zaštite ljudskih prava: „Shvatićemo čime možemo da se bavimo. Pravna struka je veoma široka, i mnogo toga može da se radi, i zaista je dobro što se ovde srećemo sa kolegama sa kojima posle možemo da održimo kontakte i uz uzajamnu pomoć da napredujemo."

Prvi Letnji univerzitet otvorio je Mihalj Njilaš, predsednik Kluba vojvođanskih mađarskih pravnika. Po mišljenju mladih pravnika i studenata prava ponuđena su zanimljiva i korisna predavanja – naglašava Žolt Sakalaš. Sekretar Kluba ističe da će brojni domaći i mađarski stručnjaci održati predavanja povodom određenih tema: „Za nas je bilo važno da pravnicima ne priredimo samo niz konferencijskih sadržaja, nego i da pravne teme učinimo zanimljivim mladim ljudima. Želimo da ohrabrimo mlade, srednjoškolce, da se upisuju na pravni fakultet. Na taj način jačaju redove vojvođanskih mađarskih pravnika."

Namera organizatora je da Letnji univerzitet postane tradicionalan.

Orom
pravnik

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije