Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Letujmo kod kuće!

2023.05.29
16:12
2023.05.29
16:56
Forrás
Pannon RTV
Od sutra počinju prijave za vaučere za odmor za koje zahtevi mogu da se podnesu u poštama Srbije. Dostupno će biti novih 100 hiljada vaučera. Jedan od uslova je da se na mestu odabranom za odmor provede bar pet dana.

Vaučerima u visini od 5.000 dinara država potpomaže i domaći turizam. Najpopularnija turistička destinacija je Sokobanja, gde se realizuje trećina vaučera.

Ovo je već deveta godina kako država Srbija obezbeđuje vaučere za odmor i za njih uvek postoji ogromno interesovanje.

Bračni par Balo iz Subotice do sada nije koristio ovu mogućnost, ali ovoga puta će svako podneti zahtev.

Livija Balo kaže:

„ Prvog dana ćemo biti na šalteru pošte.

- Onda već sutra treba da odete.

- Otići treba jer će se ovi vaučeri brzo podeliti. Ovo je jako dobra stvar, mi smo penzioneri, posebno za nas.“

Jožef Balo dodaje: „Voleli bi da pogledamo Sokobanju. Supruga je već bila tamo, ja još nisam i voleli bi da se odmorimo tokom leta. Malo da se isključimo.“

Početkom godine zainteresovanima je već podeljeno 100 hiljada vaučera, i oni su razgrabljeni za manje od dva dana, a sada je država obezbedila novih 100 hiljada vaučera. Zahteve za vaučere za odmor mogu da podnesu lica bez zaposlenja, penzioneri, stariji od 65 godina, građani koji ne dobijaju donacije, zatim studenti, lica koja koriste tuđu negu i pomoć i zaposleni čije zarade ne prelaze 70 hiljada dinara.

Uroš Kandić, državni sekretar u Ministarstvu turizma Srbije kaže:

„ Od utorka ujutru na svim šalterima Pošte građani će moći da se prijave. Oni jako dobro znaju proceduru, ovo traje godinama.

- Ništa se nije menjalo? To je važno reći.

- Ništa. Sve je ostalo isto kao i u prethodnoj raspodeli koja je bila početkom januara, tako da očekujemo da i ovog puta ode za nekoliko dana.“

Vaučeri za odmor u visini od 5.000 dinara isključivo mogu da se iskoriste za putovanja u zemlji, zbog toga doprinose oživljavaju domaćeg turizma. Građani, opet, imaju prilike da bolje upoznaju znamenitosti Srbije. Za Vojvođane posebno su privlačni brdoviti predeli.

Boris Tot, turizmolog iz Subotice kaže: „Ima divnih predela, posebno u zapadnoj Srbiji, koja može biti atraktivna. Planina Tara, Zlatibor, u svakom slučaju okolina reke Drine, da ne govorim o Kopaoniku. Ali, isto tako, ako putujemo u istočnu Srbiju, odnosno do Đerdapske klisure, istočno do Glubačke tvrđave, i ovi predeli su divni, kao i Stara planina koja je poslednjih godina sve zanimljivija.“

Apartmani, stanovi za izdavanje mogu se pronaći za 15 do 20 evra na dan po osobi, u hotelima zajedno sa doručkom cene počinju od 30 do 40 evra – kaže nam sagovornik. Prošle godine su Subotica i Palić bili među popularnijim mestima za odmor, što u svakom slučaju predstavlja podsticaj za ovdašnji turizam. O tome kako do vaučera za odmor detaljne informacije zainteresovani mogu naći  na stranici mojasrbija.rs

letovanje
vaučer
odmor
domaći turizam
Sokobanja

Najnovije

14:50, Frissítve: 17:03

33. Berbanski dani u Horgošu

Izložbom proizvoda i svečanim kulturnim programom su započeli 33. Berbanski dani u Horgošu. Narednih dana u naselju će se prikazati brojni programi, posetioce očekuju sportski sadržaji, takmičenje u kuvanju, vašar, koncerti.

Najčitanije