Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Lični podaci – najviša vrednost na tržištu 21. veka

2019-05-19
00:22
2019-05-19
00:28
Forrás
Pannon RTV
Ovo je bila glavna tema stručne konferencije Društva vojvođanskih mađarskih ekonomista koje je i ove godine održana u Subotici.

U Velikoj većnici Gradske kuće održana su predavanja zainteresovanim ekonomistima. Osnovna tema konferencije bila je informacija kao najvažnija izvor privrednog rasta.

Po prvi put i u Vojvodini su podeljene izuzetne stipendije „Atina Palada" (Pallas Athéné). Reka Korhec, student dobitnik stipendije, Subotica: „Za mene je velika pomoć ova stipendija, ali i svim kolegama studentima, jer na ovaj način dobijamo dodatnu podršku i ohrabljenje da nastavimo ono što smo započeli".

Stipendiju dodeljuje mađarska Fondacija „Pallas Athéné Domus Educationis" kako bi podržali mlade ekonomiste izvan mađarske granice. Zoltan Dubeci, predsednik kuratorijuma Fondacije, Mađarska: „Prvo smo na Univerzitetu „Šelje Janoš" predali stipendije u Komaromu, u Slovačkoj, i nakon ove dodele u Subotici, na redu je Mijerkureja Čuk  i Orade (Rumunija), slede Koložvar i Beregovo još pre kraja školske godine, što znači da ćemo do kraja juna u svim gradovima predati stipendije."

Društvo vojvođanskih mađarskih ekonomista u aprilu je objavilo konkurs za stipendije i javilo se oko 30 studenata.

„Stipendija se dobija najviše 10 meseci u vrednosti od 30 hiljada forinti, a studenti je dobijaju u dinarskoj protivvrednosti. Na konkurs se javilo 30 univerzitetskih slušalaca, od toga četvoro nisu ispunjavali kriterijum, jer nisu imali prosek osam u prethodna dva završena polugodišta, tako je stipendije dobilo 26 studenata" kaže Marta Feldi, predsednica, Društvo vojvođanskih mađarskih ekonomista.

Stipendiju „Atina Palada" u Karpatskom basenu dobilo je ukupno 160 studenata ekonomije. 

Društvo Vojvođanskih Mađarskih Ekonomista
stručna konferencija

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije