Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Limunada za pomoć malom Oliveru

2020-08-15
13:43
2020-08-15
20:28
Forrás
Pannon RTV
U subotu pre podne u dvorištu župe u Kertvarošu organizovana je dobrotvorna akcija za prikupljanje pomoći za Olivera Pal Gajodija. Akcija se nastavlja i u nedelju.

Akcija prikupljanja pomoći za izlečenje Olivera Pal Gajodija organizovana je i u Subotici. Mališan iz Bajmoka oboleo je od SMA-1, za čije lečenje su potrebni lekovi u vrednosti od dva miliona evra.

U dvorištu župe u Kertvarošu donatori su dočekivani limunadom i pogačicama. Bilo je mnogo onih koji su na neki način, makar i malom sumom, pomogli bajmočkom detetu.

„Važno je da se zajednica ujedini, svako od nas ima probleme, neko manje, neko veće, ali kada se suočimo sa ovakvim slučajem, svako može nešto da učini. Možda ne mnogo, ali mnogo malog, stvori veliko" kaže Livija Sedmina.

Četiri porodice su se udružile kako bi akcija bila što uspešnija. Odrasli i deca zajedno pripremili su 50 litara limunade za prodaju, i to se brzo rasprodalo. Erniko Njerš kaže: „Volim da pomažem, posebno sada kada imamo dečaka koji može dugo da poživi. Za današnju akciju spremila sam limunade i pogačice."

Organizatori su bili inspirisani sa više vojvođanskih dobrotvornih akcija.

„Ovo mi je bilo važno jer kao majka troje dece u srce me je pogodila ova suma koju siroti roditelji treba da sakupe za malog Olivera. Mislim da niko ne shvata o kolikom iznosu je reč. Roditelji sve čine za izlečenje deteta, i verujem da i drugi čine sve kako bi im pomogli" kaže Kritina Šebok Čaki, organizatorka.

Akcija se nastavlja i u nedelju, u vremenu od 7.30 do podneva čekaju donatore u dvorištu župe u Kertvarošu u Subotici.

Oliver Pal Gajodi
Subotica

Slične vesti

Najnovije

22:34

Na dva točka u Temerinu

Turistička organizacija Temerina je povodom Dana bez automobila organizovala biciklističku rutu od centra Bačkog Jarka do salaša Antero u predgrađu naselja.

Najčitanije

Crkvena slava u Srbobranu

Ova manifestacija se u ovom južno-bačkom mestu održava svake godine 14. septembra. Vernici su ove godine, zbog epidemiološke situacije, slavili uzdržanije, pridržavajući se propisanih mera.