Ugrás a tartalomra

Ljudi iza kulisa

2023.03.30
16:46
2023.11.18
14:16
Forrás
Panon RTV
U okviru ciklusa razgovora „Behind the Scenes: umetnost iza kulisa”, viša kustoskinja Savremene galerije u Subotici Jasmina Vidaković razgovarala je sa Renatom Rudić, menadžerkom obrazovnog programa Otvorenog univerziteta u Subotici.

Renata Rudić ne samo da je na čelu katedre za strane jezike u okviru Otvorenog univerziteta, već je i jedna od ključnih osoba u organizaciji Festivala evropskog filma Palić i Međunarodnog festivala pozorišta za decu.Kako kaže, u svom poslu najviše uživa u radu sa volonterima.

Renata Rudić, menadžerka obrazovnog programa, Otvoreni univerzitet Subotica: „Privilegija je raditi sa nekim poznatim imenima, ali najveća satisfakcija u ovom poslu je to što je moj primarni zadatak koordinacija volontera. To su mladi ljudi, preko kojih pokušavamo da vratimo tu neku kulturu među mlade, tu neku ljubav prema pozorištu i bioskopu, i da ih privolimo da rade nešto korisno, odnosno da izađu iz svoje zone komfora i svakodnevnice, i da se posvete pravim vrednostima.”

Subotica
VM4K

Slične vesti

Najnovije

16:35, Frissítve: 16:45

U svetu narodnih bajki

Za učenike nižih razreda osnovnih škola u Novom Sadu organizovano je takmičenje pod nazivom „Sedamdeset i sedam mađarskih bajki“. Takmičenje je održano u Mađarskom kulturnom centru „Petefi Šandor“.
16:01, Frissítve: 16:50

Dan ružičastih majica

U osnovnoj školi „Jovan Mikić“ u Subotici obeležen je međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Dan ružičastih majica održava se svake godine poslednje srede u februaru.

Najčitanije