Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ljudi iza kulisa

2023.03.30
16:46
Forrás
Panon RTV
U okviru ciklusa razgovora „Behind the Scenes: umetnost iza kulisa”, viša kustoskinja Savremene galerije u Subotici Jasmina Vidaković razgovarala je sa Renatom Rudić, menadžerkom obrazovnog programa Otvorenog univerziteta u Subotici.

Renata Rudić ne samo da je na čelu katedre za strane jezike u okviru Otvorenog univerziteta, već je i jedna od ključnih osoba u organizaciji Festivala evropskog filma Palić i Međunarodnog festivala pozorišta za decu.Kako kaže, u svom poslu najviše uživa u radu sa volonterima.

Renata Rudić, menadžerka obrazovnog programa, Otvoreni univerzitet Subotica: „Privilegija je raditi sa nekim poznatim imenima, ali najveća satisfakcija u ovom poslu je to što je moj primarni zadatak koordinacija volontera. To su mladi ljudi, preko kojih pokušavamo da vratimo tu neku kulturu među mlade, tu neku ljubav prema pozorištu i bioskopu, i da ih privolimo da rade nešto korisno, odnosno da izađu iz svoje zone komfora i svakodnevnice, i da se posvete pravim vrednostima.”

VM4K
Subotica

Najnovije

15:27, Frissítve: 17:13

Svetski dan bez duvana

Dnevno od raka pluća u Srbiji umire 13 ljudi, a 90 odsto njih su pušači. Danas se obeležava Svetski dan bez duvana. Srbija se po broju pušača nalazi na petom mestu u Evropi.

Najčitanije

Turistički letovi balonima

Projekat Srpska Kapadokija ima izuzetan turistički značaj ne samo za lokalnu samoupravu Inđije već i za Srbiju i ceo region, kažu nadležni.

10. Kanjiški dani vina

Kanjiški dani vina obeležavaju ove godine značajan jubilej. Manifestacija se ovog vikenda po deseti put organizuje u Kanjiži, koju je već u petak uveče posetilo više stotina ljudi.