Ugrás a tartalomra

Lokalna samouprava u Bačkoj Topoli donira civilne organizacije sa 17 miliona dinara

2017.02.18
17:48
Lokalna samouprava Bačka Topola podržava više od 100 civilnih organizacija
Lokalna samouprava Bačka Topola podržava više od 100 civilnih organizacija. Mogućnost za konkuriranje su imali udruženja i crkve na teritoriji opštine, koji pomoću ovog projekta moći će finansirati svoje operativne troškove i pomoću čega mogu organizovati manifestacije iz oblasti kulture, izdavanja knjiga, monografija i novina, socijalne zaštite i zaštite deca, zatim zaštite životne sredine. Za te ciljeve izdvojena su iz budžeta 17 miliona dinara. Ugovore za donacije je danas potpisao gradonačelnik, Gabor Kišlinder sa predstavnicima udruženja. Istakao je da je vrlo važna podržavati udruženja koja se bave društvenim delatnostima. Gabor Kišlinder, gradonačelnik, Bačka Topola: „Mislim da kako smo obećali biće šanse za izmenu  budžeta, i mi ćemo po mogućnosti te iznose srazmerno korigovati. Ako se građani drže izmirenju svojih poreskih obaveza, onda mislim da će još biti prilikada podelimo sredstva u narednom periodu, što ćemo predvideti pri sledećoj izmeni budžeta. Sve ukazuje na to da će još biti reči o tome.  Naravno to zavisi od odluke skupštine. A može se reći da smo danas podelili oko 17 miliona dinara.“
Bačka Topola
civilne organizacije
konkurs

Najnovije

16:57, Frissítve: 17:46

Rusi malo plaćaju jabuke

Izvoz jabuka u Rusiju je ponovo uspostavljen. Postoji potražnja za kvalitetnim voćem sa peskovitog tla, ali proizvođači nisu zadovoljni sa cenom jer, kako kažu, ona ne pokriva ni troškove proizvodnje.
16:11, Frissítve: 17:45

U Subotici se vakciniše sve više mladih

Vakcina protiv korona virusa, na vakcinalnom punktu u Subotici, i dalje se može primiti bez prethodne registracije. Većina ljudi dolazi da primi treću dozu vakcine. Poslednjih dana se sve više mladih odlučuje da primi vakcinu.

Najčitanije

U Horgošu veće prisustvo policije

Od jutros je u Horgošu veće prisustvo policije. Pretpostavlja se da traže nestalog muškarca kojem se, tokom prošlog vikenda, u naselju izgubio svaki trag.