Ugrás a tartalomra

Lokalna samouprava u Somboru radi na razvoju snabdevanja pijaćom vodom

2020.09.14
20:04
2020.09.14
20:10
Forrás
Pannon RTV
U Somboru i selima koja pripadaju gradu, snabdevanje vodom za piće jedan je od najvećih problema stanovnika.

Nedavno izabrano gradsko rukovodstvo radi na rešavanju ovog decenijskog problema izgradnjom postrojenja za preradu vode i zamenom zastarelih cevovoda - rekao je Antonio Ratković. Gradonačelnik Sombora je naglasio da će početi izgradnja postrojenja za preradu vode u Bačkom Monoštoru, a vodovod u Kolutu će biti povezan sa fabrikom vode u Bezdanu.

Antonio Ratković, gradonačelnik, Sombor: „Što se tiče Stapara i Doroslova, radovi su na zameni kompletne vodovodne mreže u Doroslovu. Naš cilje da u narednom periodu buster stanicu izgradimo u Staparu, tako da stanovnici Stapara i Doroslova dobiju pijaću vodu. Takođe, buster stanica je izgrađena u Svetozar Miletiću, tako da su se stekli uslovi da naseljena mesta u budućnosti, Aleksa Šantić, kao i Stanišić i Riđica takođe spajanjem i izgradnjom dovodnika dobiju pijaću vodu."

Gradonačelnik je dodao da u saradnji sa nadležnim ministarstvom planiraju potpunu rekonstrukciju porodilišta u lokalnoj opštoj bolnici, odnosno planiraju da ulože značajna sredstva u putnu infrastrukturu u naredne četiri godine.

Antonio Ratković
Sombor
gradonačelnik
voda
infrastruktura
vodovod

Najnovije

15:08, Frissítve: 16:23

Situacija sa migrantima i dalje nepromenjena

Šuma na periferiji Subotice, na Makovoj sedmici u blizini granice sa Mađarskom, i dalje je puna migranata. Meštani se više ni ne usuđuju da odu do nekada popularnog mesta za izlet, koje se prostire na velikoj površini.

Najčitanije

Nova pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Ponovo se desila pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici kod Subotice. I ovaj put su avganistanski trgovci ljudima otvorili vatru - rekli su našem novinaru na licu mesta ilegalni migranti koji su u grupi pobegli iz šume.