Ugrás a tartalomra

Lokalna samouprava u Somboru radi na razvoju snabdevanja pijaćom vodom

2020-09-14
20:04
2020-09-14
20:10
Forrás
Pannon RTV
U Somboru i selima koja pripadaju gradu, snabdevanje vodom za piće jedan je od najvećih problema stanovnika.

Nedavno izabrano gradsko rukovodstvo radi na rešavanju ovog decenijskog problema izgradnjom postrojenja za preradu vode i zamenom zastarelih cevovoda - rekao je Antonio Ratković. Gradonačelnik Sombora je naglasio da će početi izgradnja postrojenja za preradu vode u Bačkom Monoštoru, a vodovod u Kolutu će biti povezan sa fabrikom vode u Bezdanu.

Antonio Ratković, gradonačelnik, Sombor: „Što se tiče Stapara i Doroslova, radovi su na zameni kompletne vodovodne mreže u Doroslovu. Naš cilje da u narednom periodu buster stanicu izgradimo u Staparu, tako da stanovnici Stapara i Doroslova dobiju pijaću vodu. Takođe, buster stanica je izgrađena u Svetozar Miletiću, tako da su se stekli uslovi da naseljena mesta u budućnosti, Aleksa Šantić, kao i Stanišić i Riđica takođe spajanjem i izgradnjom dovodnika dobiju pijaću vodu."

Gradonačelnik je dodao da u saradnji sa nadležnim ministarstvom planiraju potpunu rekonstrukciju porodilišta u lokalnoj opštoj bolnici, odnosno planiraju da ulože značajna sredstva u putnu infrastrukturu u naredne četiri godine.

Antonio Ratković
Sombor
gradonačelnik
voda
infrastruktura
vodovod

Najnovije

16:52, Frissítve: 17:03

Oko sto dobrovoljaca dalo krv u Bečeju

To znači da se broj lokalnih davalaca krvi nije smanjio ni u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji. Poslednjih meseci je, međutim, na nivou zemlje manje davalaca, pa su i zalihe Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine pri kraju.

Najčitanije

Pomozimo porodici Šuranji

Drva za ogrev, građevinski materijal, topla odeća, hrana - sve to nedostaje u kući porodice Šuranji, koja živi u teškim uslovima. Šestočlanoj porodici je potrebna pomoć.