Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Péjity Tímea

Luca Varga i grlo Fantazija pobednici Vojvođanskog galopa

2022.05.28
20:21
2022.05.28
20:27
Forrás
Pannon RTV
Danas je održan 10. Vojvođanski galop. Pobednici su Luca Varga iz Temerina sa svojim grlom po imenu Fantazija.

Luca Varga iz Temerina, sa svojim konjem po imenu Fantazija, je pobedila na 10. jubilarnom Vojvođanskom galopu u Subotici. Luca Varga je dugo bila na trećem mestu, ali je u drugoj polovini trke uspela da prestigne ostale. Arpad Cekuš iz Malog Iđoša je sa svojim grlom po imenu Deva Sandek stigao na cilj kao drugoplasirani. Arpad Fekeč iz Ade je sa svojim grlom Argo osvojio treće mesto. Daniel Seke iz Adorjana je sa svojim konjem London završio na četvrtom mestu.

Pannon RTV

Luca Varga, pobednica Vojvođanskog galopa: "Bila je veoma tesna trka i stvarno sam osetila kada smo krenuli da imam puno toga u rukama, trudila sam se koliko sam mogla da štedim snagu, ali nakon toga je išlo vrlo glatko, tako da sam ih prestigla. Na kraju je došlo do male borbe koja je bila vrlo uzbudljiva, jako dobro je rešio sam konj. Mislim da je to pravi trkački konj."

Kod malih jahača je odbranjena titula

Mali Iđoš je odbranio titulu prvaka od prošle godine u Subotici. Prvo finale 10. Vojvođanskog galopa je donelo uzbudljivu borbu. Jahač iz Oroma je dugo dugo bio na čelu trke, ali je isključen iz daljeg takmičenja zbog napuštanja staze. Tako da je u drugoj polovini trke Ana Dorka Erdei iz Malog Iđoša sa svojim grlom Bohoc preuzela vodstvo. Na drugom mestu je u cilj ušla Lucia Kalapati iz Trešnjevca sa svojim grlom Tunder. Prvoplasirani i drugoplasirani mali jahači će učestvovati na Nacionalnom galopu u Budimpešti.

Pannon RTV/Péjity Tímea

Ana Dorka Erdei: "Nisam imala tremu kao kod prve trke, jer sam probala ovu stazu davno, bila sam uzbuđena. Bilo je to malo teže takmičenje od prethodnog. Malo sam zabrljala na startu i nisam mogla da startujem prvi put, srećom uspeli smo da uđemo u unutrašnju traku. Uspeli smo da izbijemo na čelo, pa smo uspeli ponovo da pobedimo."

Luca Varga
Vojvođanski galop
Ana Dorka Erdei

Najnovije

12:51

Omladinski kamp u Senti

U Senti je u izvanrednoj atmosferi realizovan od strane senćanskog Istorijskog arhiva i Nacionalnog istorijskog spomen-parka u Opustaseru zajednički priređeni kamp namenjen mađarskim i vojvođanskim srednjoškolcima.
18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.

Najčitanije

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!