Ugrás a tartalomra
MTI/Rosta Tibor

Mađarska bez umrlih od korone!

2021.08.10
15:36
Forrás
MTI
Kod severnih suseda konačno dan bez smrtnog ishoda od kovida.

Prema zvaničnim podacima mađarskih organa kod severnih suseda ima 20.976 aktivno zaraženih lica, ali u protekla 24 časa nije zabeležen nijedan smrtni ishod. Ipak, ima 35 novozaraženih. Ukupan broj registrovano zaraženih je time kumulativno uvećan na 810.046 sa 30.037 smrtnih slučajeva i 759.033 izlečenih. Na bolničkom lečenju se nalazi 87 obolelih od korone od kojih je 15 na respiratorima.

U Mađarskoj je do sada vakcinisano ukupno 5.654.096 ljudi, od kojih je 5.494.110 primilo i drugu dozu, a 64 hiljade ih se registrovalo za primanje i treće doze, koju je i primilo već 52 hiljade ljudi. U Mađarskoj se vrši i vakcinacija starijih od 12 godina, u kategoriji uzrasta između 12 i 17 godina registrovalo se 189 hiljada mladih za vakcinaciju, a 80 posto ih je već i vakcinisano, govore službeni podaci.

Mađarska
koronavirus
oboleli
umrli

Najnovije

17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.
16:09, Frissítve: 16:14

Izložba umetničkih fotografija u Bečeju

U Galeriji "Krug" u Gradskom pozorištu u Bečeju je otvorena izložba fotografija pod nazivom "Dijalog". Na izložbi zainteresovani mogu da pogledaju fotografije Olivije Erdelji iz Bačkih Vinograda i Lasla Justina iz Bečeja.
19:25

Učinimo sve da epidemija ne ojača ponovo!

Epidemiološka situacija u Srbiji se pogoršava - u poslednje dve nedelje raste broj novozaraženih i broj pacijenata koji se nalaze na bolničkom lečenju, stoji u saopštenju Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.