Ugrás a tartalomra
MTI/Mohai Balázs

Mađarska će podeliti svoja iskustva porodične politike sa Republikom Srpskom

2021.10.04
20:56
Forrás
MTI
Susret predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović i mađarske ministarke Katalin Novak.

Mađarska će preneti svoja iskustva u vođenju porodično senzitivne politike Republici Srpskoj i pomoći joj da što više učini za podršku mladima, kao i u pomaganju za povećanje rađanja, saopštila mađarska ministarka bez portfelja Katalin Novak.

Mađarska ministarka u čijoj se nadležnosti nalazi briga o porodici je nakon razgovora sa predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović istakla da će Mađarska pružiti pomoć u cilju transparentne, racionalne, stabilne porodične politike i u Republici Srpskoj.

Željka Cvijanović je nakon sastanka rekla da Republika Srpska želi da obnovi određene mere pomoći porodicama, kao i da uvede nove, u cilju postizanja boljih rezultata. Ona se zahvalila Mađarskoj na institucionalnoj pomoći, kao i za pomoć po pitanju pandemije kovida. Željka Cvijanović je saopštila da je razgovarala i sa mađarskim ministrom spoljnih i spoljnoekonomskih poslova Peterom Sijartom, te da posebno važnim smatra predlog da se u Republici Srpskoj utemelji fond koji će da podrži osnaživanje privrede i investicije, jer i to ima značajnu ulogu u zasnivanju porodice.

MTI/Mohai Balázs
Mađarska
Republika Srpska
porodica
politika

Najnovije

17:06, Frissítve: 17:50

Više novca u vojvođanskoj kasi

Skupština Vojvodine prihvatila je predlog rebalansa budžeta, kojim je vojvođanska kasa uvećana za 800 miliona dinara. Uprkos tome, budžetski deficit nije promenjen i dalje je 3,7 milijardi dinara.

Najčitanije

Ishrana mladih sportista

U Subotici je predstavljena srpska verzija priručnika pod nazivom „Ishrana mladih sportista". U ovom izdanju se između ostalog nalaze recepti ilustrovani slikama, odnosno saveti o ishrani.

Prekinut je eksperiment prve Eko-države na svetu

Šri Lanka je prošlog vikenda odustala od ambicije da postane prva nacija na svetu koja sprovodi u potpunosti organsku proizvodnju, pa je odmah ukinuta i zabrana uvoza pesticida i drugih poljoprivrednih sirovina.

U Mađarskoj registrovano skoro 12.000 novozaraženih

U Mađarskoj je preminulo 162 pacijenta, a registrovano je još 11.871 novozaraženi, objavljeno je na sajtu koronavirus.gov.hu, gde se ističe da je do sada vakcinisano 6.087.474 osobe, od kojih je 5.823.818 primilo drugu, a 2.269.551 već i treću dozu.