Ugrás a tartalomra
MTI/Botár Gergely/ kormany.hu

Mađarska daje najviše u Evropi za porodice

2020-09-22
11:53
2020-09-23
16:36
Forrás
Panon RTV
Mađarska dobija ministarstvo za prorodicu, ministarka kaže da je najbolje ulaganje u buduće generacije.

U Mađarskoj od prvog oktobra stupa na dužnost ministarstvo bez portfelja zaduženo za brigu o porodici. Ministarka Katalin Novak je za medije izlavila da je u budžetu za sledeću godinu predviđen iznos dva i po puta veći nego 2010. godine. Mađarska vlada namenjuje 5 posto bruto društvenog proizvoda, preko 7 milijardi evra za porodice, što je naveći procenat u Evropi – istakla je ministarka te je dodala da je zahvaljujući toj pomoći broj sklopljenih brakova povećan za gotovo 80 posto u odnosu na 2010. godinu kao i da broj razvoda nije bio tako nizak u proteklih 60 godina kao što je sada, dodavši i da se sve više porodica opredeljuje za decu, u prvih šest meseci 2020 se rodilo 2500 dece više nego u istom periodu prošle godine.

Katalin Novak je povodom zapošljavanja žena rekla da majke imaju priliku da i po tri godine provedu sa detetom, ali da se proširivanjem jaslica mogu i ranije vratiti na posao.

porodica
Mađarska
Evropa

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Susreti gljivara na Fruškoj gori

Gljivarsko društvo Novi Sad krenulo je danas u obilazak gljiva na Fruškoj gori. Ljubitelji prirode i gljivari imali su prilike da se upoznaju sa vrstama gljiva koje se nalaze u našem okruženju.

Rekordan broj zaraženih od korone u Srbiji

U poslednja 24 časa potvređena su 1.053 nova slučaja zaraze kod 9.430 testiranih. Od posledica zaraze preminulo je pet osoba, i do sada je od korone ukupno preminulo 798 pacijenata.