Ugrás a tartalomra
koronavirus.gov.hu

Mađarska po županijama prikazuje broj obolelih od korone

2020-04-01
16:20
2020-04-01
17:16
Forrás
MTI
Na interenet stranici koronavirus.gov.hu od danas se broj zaraženih virusom korona može pratiti i po županijama.

Prema jutrošnjim podacima broj zaraženih skočio je na 525, a u proteklih 24 časa preminule su četiri osobe od posledica zaraze. Broj žrtava korona virusa u Mađarskoj je skočio na 20, a prosek starosti preminulih je 73 godine. Od 525 registrovanih zaraženih, njih 25 odsto nema nikakve simptome, 35 odsto ima blage simptome, dok je sa današnjim danom 17 osoba na respiratoru.

Istovremeno, 40 osoba je ozdravilo. Najviše zaraženih je u okolini Budimpešte.

Vlasti od građana traže da se ponašaju kao da je virus prisutan u njihovoj okolini, jer se ne može znati od koga ga mogu dobiti. Cecilia Miler, načelnica Državne sanitarne inspekcije Mađarske rekla je da je virus prisutan u svim županijama, u svim naseljima i da u cilju usporavanja širenja zaraze posebnu pažnju obrate na starije, a oni koji su se vratili iz inostranstva moli da ko god može i dalje ostane u kućnom karantinu.

Na aerodrom „List Ferenc" sletela su tri aviona sa hirurškim maskama, specijalnim lekarskim maksama i materijalima potrebnim za proizvodnju maski i zaštitnih odela.

U prekograničnom prometu ublažene su pojedine mere, rekao je Robert Kiš, potpukovnik, na konferenciji za novinare. Za radnike koji prelaze u Austriju i nazad omogućen je prelazak granice u dubinu od kilometra, rekao je Kiš, obrazloživši da na taj način žele da omoguće da zaposleni mogu da odu na posao. Za ove radnike neće važiti karantin od 14 dana.

Na granici prema Slovačkoj na prelazima otvorenim za putnički saobraćaj omogućen je i teretni saobraćaj. Onima koji odlaze na posao načelnica Drćavne sanitarne inspekcije preporučila je da drže odstojanje od bar metar i po, a oni koji žive sa starijima da svoje stvari drže potpuno odvojeno.

Mađarska
koronavirus

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Otvorena je granica prema Srbiji

Srbija je od danas otvorila svoje granice za putnički saobraćaj koji ulazi u našu zemlju. To znači da više nije potreban negativni test na koronavirus i ne postoji nikakva obaveza za izolaciju.