Ugrás a tartalomra
police.hu

Mađarska policija je tokom vikenda uhvatila više od četiri stotine ilegalnih migranata

2023.03.13
12:49
Forrás
Pannon RTV
Policija je od petka do nedelje uhvatila 413 migranata koji su ilegalno boravili na teritoriji Mađarske – saopštila je Mađarska državna policija.

Statistika, koja se može pročitati na internet stranici policije, svedoči o tome da su službenici policije u petak uhvatili 138, u subotu 114, a u nedelju 87 stranih državljana, koji su na teritoriji Mađarske boravili ilegalno. Uhvaćena lica su, preko privremene bezbednosne ograde, sprovedena van granica zemlje. U unutrašnjosti zemlje su uhapšena još 74 ilegalna migranta, protiv kojih je postupak pokrenula imigraciona policija.

Tokom protekle sedmice je na teritoriji Mađarske uhvaćen i sproveden preko granice 921 ilegalni migrant. Nedelju dana pre toga, dakle od 27. februara do 6. marta – uhvaćeno je 803 lica. Pored toga je protekle nedelje u unutrašnjosti zemlje uhapšeno 76 ilegalnih migranata, protiv kojih je postupak pokrenula imigraciona policija.

Postupak je pokrenut i protiv 18 osoba, koje su osumnjičene za krijumčaranje ljudima - navodi se u sumiranim rezultatima koje je objavila policija.

Mađarska
migranti

Najnovije

12:34, Frissítve: 16:52

Korisno je čitati!

Na Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici je tokom prepodneva stiglo 120 dece, kako bi učestvovali na takmičenju „Korisno je čitati!“, u kojem su učenici od prvog do četvrtog razreda odmerili svoje znanje iz čitanja.
10:50

Nepromenjene cene goriva

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji gorivo će koštati isto kao i prethodne sedmice - cena i evrodizela i benzina ostaje nepromenjena. Evrodizel košta 182 dinara, a benzin 95 - 176.
17:37, Frissítve: 19:59

Kasni sazrevanje višnje u Feketiću

Zbog hladnijeg i vlažnijeg vremena od uobičajenog, može doći i do oštećenja roda. Kako kažu proizvođači, voće zbog niske otkupne cene ne vredi prodavati, pa se trude da ga prodaju prerađeno.

Najčitanije

Turistički letovi balonima

Projekat Srpska Kapadokija ima izuzetan turistički značaj ne samo za lokalnu samoupravu Inđije već i za Srbiju i ceo region, kažu nadležni.

10. Kanjiški dani vina

Kanjiški dani vina obeležavaju ove godine značajan jubilej. Manifestacija se ovog vikenda po deseti put organizuje u Kanjiži, koju je već u petak uveče posetilo više stotina ljudi.