Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Mađarska: Policija tokom vikenda intervenisala protiv više od 600 ilegalnih migranata

2021.12.06
11:48
Forrás
police.hu
Za nedelju dana u Mađarskoj je uhapšeno 1713 ilegalnih migranata.

Policija i pripadnici vojske u Mađarskoj su tokom vikenda intervenisali u slučaju 654 ilegalnih migranata. U petak je uhapšeno i vraćeno, preko privremene bezbednosne granice, 216 stranaca, koji su ilegalno boravili na teritoriji te zemlje. U subotu je taj broj bio 192, a u nedelju 222.

Prošle nedelje je zaustavljeno ukupno 1713 lica, koja su nelegalno prešla granicu. Prethodne nedelje bilo ih je manje, 1463 osobe.

Zbog krijumčarenja ljudi proces je pokrenut protiv 23 osumnjičena.

Mađarska
migranti
granica

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:32

Najjeftinija cigareta koštaće 290 dinara

U Srbiji ponovo poskupljuju cigarete. Razloga za to je usklađivanje sa standardima Evropske unije. U prodavnicama se narednih dana uvode novi cenovnici, ali je nekoliko pušača već danas prijavilo da su za cigare platili deset dinara više.
18:01, Frissítve: 17:09

Novi negativan rekord

Korona virus se u Srbiji sve brže širi. U poslednja 24 sata u zemlji je registrovano više od osamnaest hiljada novozaraženih. To je novi negativan rekord od pojave virusa u Srbiji.

Najčitanije

Kuća im je izgorela, potrebna im je pomoć

Proteklog vikenda je usled požara na dimnjaku oštećena jedna porodična kuća u Kuli. Bračni par Kanjo živi u dvojnoj kući, ali na sreću, plamen se nije proširio na drugi deo objekta. Svako ko želi može da pruži pomoć nesrećnoj porodici.

U Mađarskoj se skraćuje vreme karantina

Karantin će za odrasle osobe biti sedam dana, a u slučajevima bez simptoma, sa negativnim testom može se skratiti i na pet dana. U nastavi karantin se za vakcinisane skraćuje na pet dana.