Ugrás a tartalomra
MTI

Mađarska ponovo beleži rekordan broj zaraženih

2020.11.07
11:20
2020.11.08
12:06
Forrás
Pannon RTV
Broj zabeleženih infekcija virusom korona u jednom danu ponovo je rekordno visok u Mađarskoj. Kod novih 5.318 mađarskih državljana dijagnostifikovan je virus i umrlo je 107 starijih, hroničnih bolesnika.

Broj smrtnih slučajeva popeo se na 2.357, a 24.847 se već oporavilo. Trenutno je hospitalizovano 5612 pacijenata s virusom korona, od kojih je 405 na respiratoru. Broj aktivnih infekcija je 77.739. 25 odsto aktivno zaraženih, 29 odsto preminulih i 27 odsto oporavljenih potiče iz Budimpešte.

Stoga je, kako bi dodatno ojačala zaštitu od epidemije, mađarska vlada obnovila vanredno stanje, odnosno proglasila je vanrednu situaciju. To je važno jer vanredno stanje omogućava kako za vreme prvog talasa, tako i sada, da vlada brzo deluje. Vlada traži od mađarskog parlamenta da produži vanredno stanje za 90 dana, a parlamentu je već podnela predlog.

Mađarska vlada je takođe odlučila da zatvori noćne klubove, a od sada se može sedeti samo na svakom trećem mestu na priredbama, utakmicama, bioskopima i pozorištima, a nošenje maske je obavezno. Uz to, maske su i dalje obavezne u trgovinama, javnom prevozu, socijalnim i zdravstvenim ustanovama, restoranima itd.

Policija strogo nadzire poštovanje pravila, izriče novčane kazne i zatvara mesta na kojima se ne poštuju propisi.

Mađarska
ponovo
rekordan
zaraženi
korona
virus

Najnovije

19:21, Frissítve: 19:27

Pokrajina pomaže obnovu škola u Vojvodini

Pokrajinska vlada sa 76 miliona dinara podržava obnovu i održavanje škola u Vojvodini. Sredstva su obezbeđena za 21 obrazovnu ustanovu, za 14 osnovnih škola i 7 srednjih škola. Ugovori o podršci potpisani su danas u Novom Sadu.
15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.