Ugrás a tartalomra

Mađarska prekinula ambasadorke veze sa Holandijom!

2017.08.25
14:26
2017.10.04
12:26
Mađarska je pozvala svog akreditovanog ambasadora u Holandiji da se vrati u zemlju.

Na neodređeno vreme je suspendovala održavanje veza na ambasadorskom nivou između dve države, izjavio je mađarski ministar spoljnih i spoljnoekonomskih poslova Peter Sijarto. On je dodao da je to jedan od najradikalnijih poteza u diplomatiji.

Ministar Sijarto je kazao da je dao uputstvo privremenom otpravniku poslova da u ponedeljak u ministarstvu spoljnih poslova Holandije lično, na najodlučniji način odbaci optužbe uperene protiv Mađarske i izjave bez utemeljenja, kao i da zatraži objašnjenje od holandskog ministarstva spoljnih poslova šta stoji u pozadini nedavnih izjava.

Kao što je poznato, odlazeći holandski ambasador iz Mađarske Gajuš Šeltema je za je za mađarsku emisiju “168 časova” u povodu muslimanskih terorista izjavio da se istim takvim pristupom stvaraju neprijatelji, kao što to radi mađarska vlada. Šeltem je stavove mađarske vlade nazvao marksističkima, pozivajući se na to da je u Mađarskoj moguće biti samo pro i kontra, da je neko ili zajedno ili protiv – prenela je agencija MTI.

ambasada
holandija
madjarska
prekinula

Najnovije

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

U Srbiji sve više dece sa oboljenjima disajnih puteva

Stručnjaci kažu da roditelji treba odmah da reaguju ukoliko kod deteta primete različite simptome oboljenja disajnih puteva. Posebno zabrinjava što je zbog odbijanja vakcinisanja, skočio broj obolelih od velikog kašlja koji se javljaju lekarima.

Ema Sanka i Henrieta Ereš pobednice „TINI Festivala”

Ema Sanka je najbolja pevačica u kategoriji tinejdžera, dok je Henrieta Ereš proglašena za najbolju mladu pevačicu na „TINI Festivalu”, koji je održan u Temerinu. Ove godine je na takmičenju učestvovalo 17 takmičara u dve kategorije.