Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mađarska uvodi vanrednu situaciju

2022.05.24
19:44
2022.05.25
17:09
Forrás
MTI
Vanredna situacija se uvodi zbog rata u Ukrajini.

Nakon formiranja Vlade Mađarske, Viktor Orban je na svojoj stranici na društvenim mrežama uputio vanredno saopštenje. Na osnovu tog saopštenja u Mađarskoj se od ponoći uvodi vanredna situacija zbog rata u Ukrajini, a više informacija o prvim merama premijer Mađarske če saopštiti sutra.

Razlog za takvu odluku je, kako je rekao, rat u susednoj zemlji, koji predstavlja stalnu pretnju za zemlju, ne samo u fizičkom, već i ekonomskom smislu.

Mađarska
vanredno stanje

Najnovije

14:31

Jul nas dočekuje sa visokim temperaturama

Jul nas dočekuje sa temperaturama od 36-37 stepeni. Dobra vest je da toplotni talas moramo da trpimo još samo nekoliko dana, naime, blago zahlađenje u naše krajeve stiže početkom sledeće nedelje. Međutim, vreme pogodno za kupanje neće biti narušeno.
14:10

Olakšan železnički teretni saobraćaj

Odbor za spoljne poslove Skupštine Srbije je dao saglasnost za primenu Sporazuma između vlada Srbije i Mađarske o izmenama Sporazuma o graničnoj kontroli u drumskom, železničkog i vodnom saobraćaju – objavila je Elvira Kovač na svom profilu.

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.