Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Mađarske žene za delatnu naciju

2022.03.26
16:44
2022.03.26
17:57
Forrás
Pannon RTV
Za Vladu Mađarske sigurnost građana je na prvom mestu i u tom smislu računa i na pomoć žena, jer u osnovi one predstavljaju sigurnost i mir, ne samo unutar porodice, već i u čitavom društvu.

Ovo je rečeno na konferenciji pod nazivom „Mađarske žene za delatnu naciju 2022“. Glavni organizator skupa je Regionalna evropska organizacija i bečki „Kalaka kluba“, a pod pokroviteljstvom Marte Matrai, domaćina Nacionalnog parlamenta.

Pannon RTV/Bodzsoni Péter

U 2010. godini započeto je vođenje takve nacionalne politike koja se zaista posvetila ostvarenju nacionalnog jedinstva – obrazložio je u svom pozdravnom govoru Arpad Janoš Potapi. Državni sekretar zadužen za nacionalnu politiku je dodao da vlada Mađarske razmišlja o naciji: „Ukoliko sagledamo svoju nacionalnu istoriju, onda praktično iza svakog uspešnog muškarca je stajala jedna žena, a često su dame imale i vodeću ulogu. Zbog toga nas raduje da prvi put imamo predsednika Republike koja je žena, i sve one vrednosti koje predstavljaju žene, majke u mađarskom društvu, nadamo se predstavljaće i naša predsednica Republike.“

Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Kinga Gal, poslanica Fidesa u Evropskom parlamentu je na konferenciji govorila da su žene snaga, da je porodica vrednost, a dete blago: „Vidimo da sa puno snage viču o ideologiji pola, pre svega oni zapadno od nas, da uskoro više neće se oglasiti, neće moći da se oglase oni koji zastupaju tradicionalan model porodice i porodičnih vrednosti. Zbog toga je važno da mi sada 3. aprila ovu sliku porodice, ovaj sistem vrednosti vodimo do pobede.“

Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Prema rečima poslanice EP  potrebne su aktivne, efikasne žene spremne da preuzmu odgovornost kako bi nacija istinski ostala delatna. Budućnost Mađarske i Evrope je u porodicama i sve je više onih koji tako smatraju – rekla je Kinga Gal. Za konferenciju organizatorima se javilo više od 100 učesnika iz oko 15 zemalja.

Mađarska
žena
žene
Arpad Janoš Potapi

Najnovije

12:51

Omladinski kamp u Senti

U Senti je u izvanrednoj atmosferi realizovan od strane senćanskog Istorijskog arhiva i Nacionalnog istorijskog spomen-parka u Opustaseru zajednički priređeni kamp namenjen mađarskim i vojvođanskim srednjoškolcima.
18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.

Najčitanije

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!