Ugrás a tartalomra
police.hu

Mađarski policajci krenuli u pomoć Srbiji i Severnoj Makedoniji

2019-05-30
12:46
Forrás
MTI
Mađarski policajci i dalje potpomažu kontrolu granice Srbije i Severne Makedonije.

U sredu je u Budimpešti priređen ispraćaj 33. kontingenta mađarske policije za Srbiju i 38. kontingenta za Severnu Makedoniju.

Mađarska policija je saopštila da je obavezana da spreči ilegalne migrante u tome da uđu u Mađarsku i EU. U tom smislu je ponudila pomoć državama zapadnog Balkana. Glavni zadatak mađarskih policajaca biće patrole u pomenute dve države radi predupređenja nezakonitih prelazaka i rasvetljavanje lica koja sarađuju u krijumčarenju ljudi. Mađarski policajci neće služiti samo u neposrednoj blizini granice već i na putevima u dubini. Kontingent je opremljen terenskim vozilima, uređajima za noćno osmatranje te ručnim termalnim kamerama, čime će da štite dotične delove granice.

Kontingent za Srbiju se sastoji iz 15, a za Severnu Makedoniju od 30 policajaca, a njih će usmeravati nadležni organi država koje ih primaju – navedeno je u saopštenju.

mađarski
policajci

Slične vesti

Najnovije

19:16, Frissítve: 21:05

Davanje krvi spašava živote

Svaki put može spasiti živote. To važi za mnoge stvari, a posebno za davanje krvi. Senćani ovo dobro znaju, zato se jutros velik broj građana prijavilo za dobrovoljno davanje krvi.

Najčitanije