Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mađarski program razvoja privrede primer i za Hrvatsku

2019-10-07
21:57
Forrás
Pannon RTV
Program kojim Mađarska ohrabruje ostanak na rodnom tlu je za primer – kaže Drago Prgomet.

Dodao je: Hrvatska bi na sličan način trebala da potpomogne hrvatsku zajednicu koja živi u Srbiji. Predsednika Skupštine grada Zagreba u ponedeljak posle podne ugostio je Tivadar Bunford. Predsednik Skupštine grada Subotice svom hrvatskom kolegi predstavio je Gradsku kuću. Gost iz Zagreba je rekao: impresionirala ga je Subotica i njene secesijske građevine.

Drago Prgomet, koji je takođe i direktor čuvene zagrebačke klinike „Rebro",  najavio je mogućnost proširenja privredne, kulturne i svake druge saradnje između glavnog grada Hrvatske i Subotice. Kao jedan od ciljeva istakao je i potrebu da se poboljša položaj ovdašnje hrvatske zajednice. Pohvalio je i lokalnu samoupravu Subotice zbog toga što je i hrvatski jezik službeni jezik u gradu.

Srbija
Hrvatska
Drago Prgomet
Tivadar Bunford

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.