Ugrás a tartalomra
MTI Fotó: Illyés Tibor

Mađarskoj preti kazna zbog metro linije broj 4

2017.12.01
01:24
Forrás
MTI
Zbog nepravilnosti kod izgradnje budimpeštanskog metroa 4, Mađarskoj preti kazna od Evropske unije u visini od 60 do 70 milijardi forinti, izjavio je Janoš Lazar, ministar zadužen za rukovođenje kabin


Rukovodilac kabineta premijera Mađarske rekao je da prema nalazima vlade nepravilnosti su nepobitne, i sada nastoje da kroz razgovore smanje iznos. Tokom investicije za metro od 452 milijarde forinti, može biti reči o 272 milijarde forinti korupcije kod prethodne vlade socijalista i slobodnih demokrata, i od tog iznosa su 166 milijardi forinti po svemu sudeći ukrali, izjavio je Lazar.

Mađarska
kazna

Najnovije

Najčitanije

Požar u supermarketu u Malom Bajmoku

U blizini subotičkog buvljaka danas posle podne izbio je požar. Gusti oblak dima bio je vidljiv iz svih delova grada, a teško se disalo u blizini vatre.

U Horgošu veće prisustvo policije

Od jutros je u Horgošu veće prisustvo policije. Pretpostavlja se da traže nestalog muškarca kojem se, tokom prošlog vikenda, u naselju izgubio svaki trag.

Sve više poskupljuje i meso

Domaći potrošači moraju sve više da plaćaju sveže meso. Poskupljenje uglavnom pogađa govedinu, svinjetinu i ovčetinu. Stručnjaci to objašnjavaju porastom cena stočne hrane na svetskom tržištu.