Ugrás a tartalomra
Pannon RTV / Ürményi Frigyes

Magdolni Čikoš iz Sente su potrebni ogrev i hrana

2022.11.28
15:31
2022.11.28
16:11
Forrás
Pannon RTV
Preminuli su joj i sin i muž, a njena penzija iznosi svega 10 hiljada dinara.

Magdolna Čikoš iz Sente ima hrane i ogreva dovoljno za samo nekoliko dana. Ova bolesna žena, koja živi potpuno sama, učinila bi sve da zimu preživi u toploj sobi, ali za to joj je potrebna pomoć.

Magdolna se pre nekoliko dana vratila kući iz bolnice. Zbog teškog oblika dijabetesa se neprekidno oseća loše, muči je stalna malaksalost. Ceo život je radila kao nadničarka, a trenutno joj jedini priliv predstavlja mala penzija od pokojnog supruga, sa kojom pokušava da se izdržava. Kaže da taj iznos ne pokriva ni troškove njenih lekova.

Magdolna Čikoš: „Ja imam dijabetes, četiri puta dnevno dajem sebi injekciju. Moj muž je preminuo pre tri godine, a sin pre godinu dana. Nema nikog da mi pomogne. Imam penziju od deset hiljada dinara, ne znam više kome da se obratim. Ne dobijam pomoć niotkuda. Više ne znam šta da radim."

Sedamdesetogodišnju Magdolnu svakodnevno posećuje njena sestra, koja živi u blizini, koja uprkos starosti, pokušava da pomogne ženi koja živi sama, i u izuzetno skromnim uslovima. Magdolna trenutno na raspolaganju ima samo nekoliko kanti uglja, sa kojima treba da zagreje svoju trošnu kuću, kao i nekoliko grana koje je dobila od komšije.

Magdolna Čikoš: „Volela bih da mi neko pomogne, jer sam veoma siromašna, da mi pomogne sa ogrevom i hranom, jer nemam puno hrane."

Svi oni koji smatraju da mogu nekako da olakšaju život Magdolni Čikoš, i žele da joj pomognu, mogu da je kontaktiraju na sledeći telefonski broj: 0612945938.

Magdolna Čikoš
Senta
ogrev
hrana

Najnovije

14:04, Frissítve: 16:32

Posetila su nas deca iz obdaništa

Deca iz Mađarske predškolske ustanove i vežbaone „Vackor“ ove nedelje su u poseti medijskoj kući Panon RTV. U ponedeljak su nam došli najmlađi, a u utorak su deca uzrasta od pet do sedam godina obišla našu redakciju, studio i montažu.

Najčitanije

Kobasicijada u Belom Blatu

Uprkos vetrovitom i kišnom vremenu, više hiljada ljudi je posetilo Belo Blato povodom IX Kobasicijade u tom mestu.