Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Huszár Krisztián

Mali Bajmok, a mnogo smeća

2019-06-20
16:03
2019-06-20
17:36
Forrás
Pannon RTV
Na teritoriji grada više je ilegalnih deponija, tako i u Malom Bajmoku, smeće se gomila na ulici, a stanovnici kažu da je to nerešiv problem.

Na jednom internet portalu, u sredu su se pojavile fotografije gomile smeća u Malom Bajmoku i to u neposrednom komšiluku dečijeg igrališta. Izgleda da je nepunih 24 časa kasnije problem rešen, jer u četvrtak ujutru tu je jedan odbačeni kišobran.

Međutim, umesto ove gomile smeća, otpada ipak ima, jer tu je nekoliko iskorišćenih baterija i plastičnih flaša u travi. Sve to još i zagađuje okolini. Problem je dodatno, što u okruženju nema ni jedne kante za smeće.

U susedstvu, na uglu ulica Durmitorske i Ivana Sarića, narasla ja velika gomila smeća. „To je tako svake godine" – kaže Hamdija Džemaili. „Svake godine, i trava je visoka i niko o tome ne brine."

Bilo je i onih koji se nisu zadržali samo na izražavanju nezadovoljstva već su rešili i da preduzmu nešto. Marija Babičković nam priča: „Naišla  sam na jednog koji tu stanuje i koji je došao kombijem i izbacio smeće. Pitala sam ga, zašto izbacuje smeće ispred moje kuće. On je počeo da viče na mene. Ostavila sam ga i pozvala Komunalnu policiju i ispričala im šta se dešava. Bili su tu juče, slikali su, ali još uvek je ovde."

Iako je nemoguće potpuno sprečiti razbacivanje smeća po gradu, meštani kažu da bi veliki napredak bio i kada bi svako svoje smeće odložio u za to predviđene kontejnere.

Mali Bajmok
smeće

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije