Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mali Iđoš: planiranje budžeta u službi svih potreba

2020-09-15
18:43
Forrás
Pannon RTV
Lokalna samouprava Malog Iđoša uspostaviće kontakt sa svim institucijama koje se bave interesima Mađara na teritoriji opštine.

Kao rezultat ovih konsultacija Ištvan Šarkozi smatra da mogu da pripreme plan budžeta za narednu godinu koji će odgovoriti svim potrebama. Predsednik Skupštine opštine Mali Iđoš kaže da su u planu kultura, obrazovanje, službena upotreba jezika i pisma, odnosno sve one stručne oblasti koje zastupaju interese i vrednosti mađarske nacije. U narednim godinama infrastrukturna ulaganja takođe će imati veliku ulogu.

„U osnovi naglasak bi bio na razvoju infrastrukture, na ulaganja u komunalnu oblast i na tome ćemo raditi. U Feketiću i Malom Iđošu veoma dugo se čekalo na izgradnju kanalizacione mreže i prečistača otpadnih voda. Lokalna samouprava je u ovim pitanjima već i preduzela korake. Počela je izgradnja centralnog prečistača i cevovoda koji povezuje Mali Iđoš kod Lovćenca i kroz Feketić skroz do prečistača otpadnih voda" rekao je Ištvan Šarkozi, predsednik Skupštine opštine Mali Iđoš.

Mali Iđoš
Ištvan Šarkozi
interes
infrastruktura
vodovod
kanalizacija
prečistač
Feketić
Lovćenac

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije