Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mali Iđoš: planiranje budžeta u službi svih potreba

2020.09.15
18:43
Forrás
Pannon RTV
Lokalna samouprava Malog Iđoša uspostaviće kontakt sa svim institucijama koje se bave interesima Mađara na teritoriji opštine.

Kao rezultat ovih konsultacija Ištvan Šarkozi smatra da mogu da pripreme plan budžeta za narednu godinu koji će odgovoriti svim potrebama. Predsednik Skupštine opštine Mali Iđoš kaže da su u planu kultura, obrazovanje, službena upotreba jezika i pisma, odnosno sve one stručne oblasti koje zastupaju interese i vrednosti mađarske nacije. U narednim godinama infrastrukturna ulaganja takođe će imati veliku ulogu.

„U osnovi naglasak bi bio na razvoju infrastrukture, na ulaganja u komunalnu oblast i na tome ćemo raditi. U Feketiću i Malom Iđošu veoma dugo se čekalo na izgradnju kanalizacione mreže i prečistača otpadnih voda. Lokalna samouprava je u ovim pitanjima već i preduzela korake. Počela je izgradnja centralnog prečistača i cevovoda koji povezuje Mali Iđoš kod Lovćenca i kroz Feketić skroz do prečistača otpadnih voda" rekao je Ištvan Šarkozi, predsednik Skupštine opštine Mali Iđoš.

Mali Iđoš
Ištvan Šarkozi
interes
infrastruktura
vodovod
kanalizacija
prečistač
Feketić
Lovćenac

Slične vesti

Najnovije

18:38, Frissítve: 18:48

Potrebne su nam moderne mašine i inovacije

Mnogi posetioci Sajma poljoprivrede u Novom Sadu žele da kupe savremenu mehanizaciju. Ta investicija je, međutim, veoma velika - kažu proizvođači. Svako ko može, pokušava da se razvija koristeći razne konkurse.

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.