Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Manje gužve na graničnim prelazima

2019-10-12
20:07
Forrás
RTV Pannon
Preporučuje se da se koriste prelazi Bajmok-Bačalmaš, Đala-Tisasiget ili Rabe-Kubekhaza.

Na graničnim prelazima između Srbije i Mađarske danas popodne je nastala gužva, ali nešto manja od onih na koje smo navikli u ranijem periodu. Na osnovu informacija sa internet portala police.hu, kao i društvenih mreža najduža kolona i tročasovno čekanje bilo je na graničnom prelazu Bački Vinogradi-Ašothalom, kao i na prelazu Kelebija-Tompa, na oba prelaza zadržavanja su bila u pravcu Mađarske. U ovo doba kolone se formiraju pre svega zbog povratka mađarskih kupaca koji dolaze na subotičku buvlju pijacu. U to vreme, gužve su nastale i na graničnim prelazima Horgoš-Reske na autoputu, kao i na Horgoš 2-Reske na magistralnom pravcu, i to na oba prelaza na izlazu iz Mađarske. Putnička vozila i autobusi čekali su najmanje sat vremena. Nadležni očekuju da će sutra od ranog jutra na izlaznoj strani iz Mađarske, a popodne na izlazu iz Srbije ponovo da nastanu veće gužve na srpsko-mađarskim graničnim prelazima.

granica
Mađarska
Srbija
gužva
granični prelaz

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.