Ugrás a tartalomra
Pixabay/outsideclick

Manje zaraženih u Srbiji, ali i dalje preko 300 novih slučajeva

2020-08-01
16:43
Forrás
covid19.rs
Devetoro osoba izgubilo je bitku od korona virusa. Stopa smrtnosti trenutno iznosi 2,25 odsto.

Broj novozaraženih u Srbiji u jednom danu još uvek je preko 300, ali sve manje obolelih zahteva bolničko lečenje i manje pacijenata je na respiratoru.

U protekla 24 časa kod 330 građana Srbije potvrđeno je prisustvo korona virusa. Ukupno je testirano 9.109 osoba. Od posledica bolesti preminulo je devetoro obolelih, i do sada su ukupno 582 osobe izgubile život od zaraze.

Na respiratoru se nalazi 159 pacijenata. Na bolničkom lečenju je 4.256 osoba, ili 49 manje nego juče. U Srbiji je do sada kod 25.882 osobe registrovano prisustvo virusa korona, a stopa smrtnosti iznosi 2,25 odsto.

U Subotici je preminulo dvoje obolelih od koronavirusa. U kovid delu Opšte bolnice u Subotici trenutno je na lečenju 99 pacijenata.

Počela je gradnja nove kovid bolnice u okviru vojnog kompleksa u Zemunu. Polaganju kamena temeljca prisustvovao je i Aleksandar Vučić. Predsednik Srbije je rekao da će bolnica biti završena do 1. decembra i imaće najsavremeniju opremu.

Epidemiološka situacija u Srbiji trenutno je daleko od povoljne, ali je epidemiološka kriva izravnata, zahvaljujući uvedenim merama – rekao je dr Predrag Kon, štab kriznog štaba.

koronavirus
epidemija
zaraženi

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Nevreme u Subotici

Nešto pre 20 časova Suboticu je zahvatilo nevreme. U jednoj mesnoj zajednici pala je veća količina grada.

Ponovo radi bazen na obali Tise u Kanjiži

Nakon pauze od dve sedmice, ponovo je početkom nedelje otvoren bazen pored Tise. Sve je više posetilaca koji dolaze da se rashlade, iskoriste dobro vreme, prijatnu vodi i uređeni deo.