Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Maratonska etapa na Dakar reliju

2021.01.10
22:37
Forrás
Pannon RTV
Nakon slobodnog dana, Dakar reli 2021. godine nastavljen je etapom dužine gotovo 750 kilometara. Ni deonica između Haila i Sakake nije bila laka za vozače, pogotovo jer je to bila maratonska etapa.

Ni nakon slobodnog dana, organizatori se nisu sažalili nad vozačima i temeljno su ih razdrmali na deonici čija je dužina gotovo 750 kilometara, čiji je izmereni deo bio nešto više od 450 kilometara. Takmičare je čekalo iznenađenje već na početku etape.

 "Kilometri su išli vrlo sporo, ujutro je padala kiša. Tada sam prilikom točenja goriva promenio naočare, stavio sam tamna sočiva. Nakon točenja goriva, nakon 50 kilometara, opet se naoblačilo, počela je padati kiša, a onda sam opet loše video zbog naočara, ali srećom kiša je stala i na kraju je već bilo dobro." rekao je Emanuel Đeneš, motorista, Rumunija.

Đeneš je etapu završio na 35. mestu. U kategoriji "Male moto" zauzima četvrto mesto.

Pannon RTV

Čini se da je Gaboru Sagmajsteru, na ovom Dakaru, zapisano da stigne na cilj nakon zalaska sunca. To se dogodilo i sada, iako nije puno nedostajalo da ni ne započne ovu etapu, jer je prethodno veče morao da uradi veliku popravku na svom KTM-u, kako bi on bio sposoban za vožnju.

"Sinoć sam imao problem. Budući da smo imali slobodan dan, napravio sam veliki servis na motoru, promenio sve filtere, ulje, gume, lanac, lančanik, kočione pločice. Završio sam ovo oko 17 h ili 18h, a onda smo išli na večeru u 19h ili 20h. Razgovarali smo s Emanuelom Đenešom, on me je pitao, jesi li točio gorivo? Nisam natočio gorivo, rekao sam, ali otišao sam kasnije da tankujem. Nakon toga sam uključio motor, ali kvačilo nije radilo. " rekao je Gabor Sagmajster, motorista, Srbija.

Mađarska Skania i dalje se dobro snašla i završila je na 14. mestu u trci kamiona. Ekipa Fazekaš Motorsport u ukupnom plasmanu se nalazi na 13. mestu, čekaju 8. deonicu, između Sakake i Neoma, čija dužina iznosi više od 700 kilometara

Dakar reli
Emanuel Đeneš
Gabor Sagmajster

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Peti svetski susret Oromčana

Organizatori su pripremili šarolike programe za peti Svetski susret Oromčana održanog u subotu popodne, a za koji je vladalo veliko interesovanje.

Migranti preplavili i šumu u Martonošu

Migrante su pre nekoliko dana pokupili iz Horgoša, a pre tri nedelje iz Martonoša. Vlast redovno proverava naselja pograničnog dela severnobačkog područja, međutim, prema rečima meštana, taxisti konstantno vraćaju ilegalne migrante.