Ugrás a tartalomra
Péter Réka

Medalja sa derbija „Ugetosilvester" stigla u Adu

2022.01.13
12:40
Forrás
Pannon RTV
Najpopularniji takmičarski dan „Kinčem parka" u Budimpešti koji svake godine privuče više desetina hiljada gledalaca.

„Ugetosilvester" je više od dvadeset godina u Budimpešti najveća sportska manifestacija na otvorenom kojom se oprašta od stare godine. Na ovom sportskom događaju kojim se opraštalo do 2021. godine titulu pobednika osvojili su konj i njegov jahač iz Ade.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Hipodrom u Adi video je i lepše dane a ovde su se nekada održavala i međunarodno priznata takmičenja. Na žalost, konjički sport u Adi je na silasku, ali izgleda da još ima nade zahvaljujući ovdašnjim mladima.

Gabor Kiš je sa bratom odgajivač konja, a već sa osam godina zaljubili su se u konje. Zahvaljujući kupovini konja dobre krvne linije, sada su aktivni i uspešni učesnici konjičkih trka. Njihov manjež trenutno ima pet američkih galopera konja koji su stekli visoka odličja. „Naši konji trče već sedam godina. Imamo one sa kojima smo postigli dobre rezultate, imamo i slabije. Izuzetan uspeh je bilo veliko takmičenje za dvogodce koje smo hvala bogu i osvojili u Srbobranu, nakon toga je bilo takmičenje u Zobnatici za trogodce, tamo smo uspeli da budemo tek treći."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Kako se približava kraj sezone galopa, pažnja Budimpešte se usmerava ka „Ugetosilvesteru" na čijem poslednjem takmičenju je konj „Tour de Lux" ogajivača iz Ade, Gabora Kiša prvi stigao na cilj sa vremenom od jednog minuta i 17 sekundi. Na leđima je nosio Andora Anđala, džokeja iz Čantavira: „Konj je bio potpuno dobro, jako smo čekali trku, jer smo mislili da imamo šanse, i to se i potvrdilo. Istine radi, zadovoljni bi bili da smo završili u prva tri, ali veoma lako je osvojio i istrčao svoj rekord. Veoma dobar osećaj je bio pred 15 hiljada gledalaca ući u cilj kao pobednik, posebno što je veliki deo kladioničara njega favorizovao, mnogi su se kladili na njega u kladionicama. Mislim da je 15 hiljada gledalaca navijalo za nas."

Ovogodišnji cilj Gabora Kiša je da sa konjem „Tour de Lux" pobede i u galopu Srbije za četvorogodce.

konJ
Ada
medalja

Slične vesti

Najnovije

16:28

Istorija Srema

U organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor" u Maradiku je predstavljena knjiga Ferenca Urija „Istorija Srema".

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.

Obeležava se Dan sela u Bačkim Vinogradima

Svake godine u drugoj polovini maja, od početka 1990-ih, sa manjim prekidima, se obeležava Dan sela u Bačkim Vinogradima. Svrha mu je druženje, izgradnja duha zajedništva, grupno kuvanje, bez takmičenja. Ove godine se ovčetina krčkala u koltiću.