Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Među žrtvama korona virusa je i jedan 16-godišnji dečak

2021.10.20
16:56
Forrás
Szerbiai RTV
Dečak star 16 godina preminuo je od komplikacija izazvanih korona virusom u Kruševcu. Dete je pronađeno u utorak ujutro, nepomično pored kreveta. Lekari su mogli samo da konstatuju smrt dečaka.

Dečak je od 15. oktobra bio u izolaciji. Prvo je zaražen njegov otac, zatim žrtva Aleksandar C., i njegova sestra. Nakon što im je dijagnostikovan korona virus, lekari su započeli lečenje, ali je dečak čim je nešto progutao isto povratio. Žalio se na slabost i nesanicu. Dete je bilo zdravo.  Čeka se rezultat obdukcije, rekla je njegova majka. Ona je inače jedina u porodici koja se oseća dobro, njena ćerka, na primer, prima infuziju.

Inače, u Srbiji je u poslednja 24 sata povećan broj pacijenata koji se leče u bolnicama. Ta vrsta nege je potrebna za 6708 ljudi. Na respirator je priključeno 273 ljudi. Od komplikacija nastalih od ove bolesti preminulo je 58 ljudi. Inače, od juče su urađena 24984 testa, od kojih je 7745 bilo pozitivno.

U Srbiji će inače od subote, od 22 sata, biti potrebne kovid propusnice.

Bez toga niko neće moći ući u zatvoreni prostor ugostiteljskih objekata, klubova i noćnih klubova posle 22 sata - izjavila je Ana Brnabić nakon sastanka Kriznog štaba.

Pored propusnice, mora se prikazati još jedan službeni, važeći lični dokument. Premijerka Srbije je istakla da će nakon 22 sata u zatvoreni prostor pomenutih objekata oni moći da uđu samo oni koji imaju takav dokument. Potvrde o primljenoj drugoj i trećoj dozi vakcine su takođe važeće, ali se za drugu prihvata samo onda ako dokument nije stariji od 7 meseci. Osim toga, svako ko ima negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili pokaže test antigena ne stariji od 48 sati, može ući posle 22 sata. Propusnice se neće tražiti pre 22 sata, pa do tada svako može ući i u ugostiteljske objekte i u noćne klubove. Kovid propusnice, koje izdaje Evropska unija i susedne zemlje, takođe se prihvataju. Premijerka je naglasila da je vakcinacija i dalje najvažnija.

korona virus
Srbija

Najnovije

17:06, Frissítve: 17:50

Više novca u vojvođanskoj kasi

Skupština Vojvodine prihvatila je predlog rebalansa budžeta, kojim je vojvođanska kasa uvećana za 800 miliona dinara. Uprkos tome, budžetski deficit nije promenjen i dalje je 3,7 milijardi dinara.

Najčitanije

Ishrana mladih sportista

U Subotici je predstavljena srpska verzija priručnika pod nazivom „Ishrana mladih sportista". U ovom izdanju se između ostalog nalaze recepti ilustrovani slikama, odnosno saveti o ishrani.

Prekinut je eksperiment prve Eko-države na svetu

Šri Lanka je prošlog vikenda odustala od ambicije da postane prva nacija na svetu koja sprovodi u potpunosti organsku proizvodnju, pa je odmah ukinuta i zabrana uvoza pesticida i drugih poljoprivrednih sirovina.

U Mađarskoj registrovano skoro 12.000 novozaraženih

U Mađarskoj je preminulo 162 pacijenta, a registrovano je još 11.871 novozaraženi, objavljeno je na sajtu koronavirus.gov.hu, gde se ističe da je do sada vakcinisano 6.087.474 osobe, od kojih je 5.823.818 primilo drugu, a 2.269.551 već i treću dozu.