Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Međunarodna jedriličarska regata na Paliću

2022.05.06
15:02
2022.05.06
16:26
Forrás
Pannon RTV
Na međunarodno jedriličarsko takmičenje na Paliću se ove godine prijavilo oko sedamdeset učesnika iz četiri zemlje. Na takmičenju učestvuju deca uzrasta od osam do petnaest godina. Trodnevno takmičenje je na Paliću organizovano po petnaesti put.
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Vetrovito vreme je pogodovalo za održavanje međunarodnog jedriličarskog takmičenja. Prema rečima učesnika, to je jedan od glavnih uslova za uspešno takmičenje.

Desetogodišnji David Česko iz Kanjiže se jedriličarstvom bavi već dve godine. Kao član Jedriličarskog kluba Palić, do sada je učestvovao samo na manjim trkama.

„- Ovo mi je prvo ovakvo takmičenje, ovakvo međunarodno.
- Šta znači za tebe to što možeš da učestvuješ?
- Veoma sam ponosan na to.
- Da li si uzbuđen?
- Da, malo sam uzbuđen."

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Ove godine je na 15. međunarodno takmičenje na Paliću, koje je organizovano  za uzrast od 8 do 15 godina, došlo oko 70 takmičara iz Severne Makedonije, Slovačke, Srbije i Crne Gore. Ovog puta se klubovi iz Mađarske nisu prijavili, zbog takmičenja koja se tamo održavaju.

Andrea Kikić, potpredsednica Jedriličarskog saveza Srbije: „Samostalno možete da jedrite od 7-8 godina, i to je najidealnije, kada naučite osnove jedrenja kao dete. Naravno, radi se o specifičnom sportu, koji zahteva i tehniku i taktiku, ali i dobru fizičku spremu. Na vodi ima mnogo izazova, kada dete mora samostalno da donosi odluke."

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu već godinama podržava ovo međunarodno takmičenje u jedrenju.

Aranka Binder, podsekretar: „Fokus rada Pokrajinskog sekretarijata je usmereno ka sportu dece i omladine, tako da je sasvim razumljivo, da ovu regatu shvatamo kao manifestaciju od izuzetnog značaja za Automnu pokrajinu Vojvodinu."

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Ovo međunarodno takmičenje predstavlja dobru promociju kako za Suboticu tako i za Palić - rekla je Hargita Erči, članica Gradskog veća zadužen za turizam.

„Ovakve manifestacije su veoma važne za grad Suboticu i za Palić, pre svega kroz promociju sporta, a zatim i kroz promociju turističkih događaja je veoma važna za promocija samog mesta."

Organizatori su pripremili zanimljiv prateći program za takmičare, kako bi se kući vratili sa još lepšim doživljajima.

jedriličarska regata
Palić

Najnovije

14:31

Jul nas dočekuje sa visokim temperaturama

Jul nas dočekuje sa temperaturama od 36-37 stepeni. Dobra vest je da toplotni talas moramo da trpimo još samo nekoliko dana, naime, blago zahlađenje u naše krajeve stiže početkom sledeće nedelje. Međutim, vreme pogodno za kupanje neće biti narušeno.
14:10

Olakšan železnički teretni saobraćaj

Odbor za spoljne poslove Skupštine Srbije je dao saglasnost za primenu Sporazuma između vlada Srbije i Mađarske o izmenama Sporazuma o graničnoj kontroli u drumskom, železničkog i vodnom saobraćaju – objavila je Elvira Kovač na svom profilu.

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.