Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Međunarodni dan mladih obeležen u Pančevu

2019.08.13
17:19
2019.08.13
19:14
Forrás
Pannon RTV
Lokalna kancelarija za mlade već 13 godina organizuje programe povodom dana mladih. Crveni krst svake godine aktivno učestvuje na manifestaciji.

Kancelarija za mlade grada Pančeva sarađuje sa svim organizacijama koje okupljaju mlade. Brojne organizacije su bile predstavljene na događaju koji je organizovan povodom Međunarodnog dana mladih.

“Zadovoljstvo nam je bilo prihvatiti poziv grada Pančeva da učinimo značajnijim okupljanje mladih i da pokažemo da smo voljni pomagati mladima i sarađivati sa gradskim ocima” rekao je Adis Efenda Lutvia člah Muslimanske humanitarne organizacije Merhamet iz Pančeva.

Pannon RTV/Idei Sándor

U Crvenom krstu Pančeva mnogo mladih volontera je aktivno. Omladinska grupa organizacije priprema se za državno takmičenje, a njeni članovi redovno praktikuju razne akcije spasavanja tokom leta, kaže članica Bojana Ćujić. “Danas predstavljamo akciju prve pomoći, zainteresovani mogu videti jednu situaciju kada radnici popravljaju gradsku rasvetu, povređuju se, zarade udar strujom i prelom nogu. Tada dolazi do izbijanja panike i sličnih okolnosti.”

Promocija dobrovoljnog davanja krvi takođe igra važnu ulogu u aktivnostima lokalnog Crvenog krsta. Oni takođe uče mlade kako da pružaju prvu pomoć, navodi Milica Todorović sekretar Crvenog krsta Pančevo. “U pančevačkom Crvenom krstu ima puno volontera a još više u vojvođanskim i srpskim organizacijama. Volontiranje, dobra volja i upornost kod mladih su izuzetno važni. Zbog toga koristim priliku da pozovem mlade da se pridruže organizacijama, prve svega u humanitarne ali i u one organizacije koje okupljaju mlade.”

Kancelarija za mlade u Pančevu je osnovana 2007. godine i od tada organizuje razne programe povodom Međunarodnog dana mladih. Ove godine manifestacija je trajala nekoliko dana i bilo je mnogo zainteresovanih za predavanja i aktivnosti.

Pančevo
dan mladih

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Šupljak: Na Festivalu belog luka dobrodošlica novorođenčadi

Proslava Dana sela godinama se vezuje za Festival belog luka, koji je izrastao u najveću manifestaciju Šupljaka. Tada se organizuje dobrodošlica novorođenčadima naselja i dele im pokloni. 17 novorođenčadi rođenih od Festivala 2019-e dobili su poklon